Brain Bar

2023.09.22. 18:26

Szoboszlai Dominik Cristiano Ronaldo nyomában jár

A világsztárság felé közelítő magyar labdarúgó üzen nekünk és a jövőnek. A menedzsere a Mandiner szerint arról is beszélt, nagyképű-e a játékos.

MW

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere

Forrás: MTI

Fotó: Robert Hegedus

Elképesztő hatást vált ki Szoboszlai Dominik hazánkban, és immár az angol és a nemzetközi sajtó is a magyar futballistával van tele, jegyi meg a Mandiner. A nyáron a német Leipzigtől a Liverpool FC-be igazolt, ott valósággal berobbant középpályás esete jóval túlmutat egy tehetséges játékos előretörésénél. 

Az októberben még csak a 23. születésnapját ünneplő, a székesfehérvári családi műhelyből indult fiatalemberre mindenki kíváncsi, még az is, akit egyáltalán nem érdekel a futball.

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás a vendége a Brain Bar rendezvényének, előbb pódiumbeszélgetésben vett részt, most a közönség kérdéseire válaszol. 

Az EM Sports alapítója egyértelműen a labdarúgó mentalitásának tulajdonítja, hogy ilyen magasságokba emelkedett ügyfele, aki fiatal kora ellenére már igazi topcsapatban szerepel és a magyar válogatott csapatkapitánya. Arra a felvetésre, hogy mit tart követendőnek Szoboszlaiban, némileg meglepő választ adott:

Az önbizalmát. Valahogy ezt megpróbálnám a magamévá tenni, és ezt a legjobb értelemben mondom. A munkamorálját és az azon alapuló önbizalmát érdemes követni. 

A játékos menedzsere szerint a sok befektetett munka hozott képességeket, készségeket, jobban tudott bizonyos dolgokat megcsinálni, mint mások. Szerinte ebből alakult az önbizalom, amiből tovább lehetett építkezni. 

A Lionel Messi kontra Cristiano Ronaldo kérdésben ugye Dominik CR mellett tette le a voksát, ha az életét végigveszem, egyértelműen Ronaldo útját járja. 

– mondta Esterházy Mátyás aki hozzátette, hogy rengeteget melóznak mindketten a tehetségük mellett. 

Szoboszlai Dominiké nem egy olyan út, amiben nem voltak buktatók, nehézségek, olyan időszakok, amikor tinédzserként ne próbálta volna meg élni a saját életét. Persze, nyilvánvalóan nagyon rövid ideig tehette meg. Hamar visszaigazolásokat kapott, jellemzően negatívakat az edzőitől. Amikor megpróbált letérni erről az útról, nem teljesített megfelelően, leültették a kispadra.

A menedzser megemlítette, hogy két-három fordulópont volt az életében, külföldön volt már, és nagyon elhitte, hogy ő jó. Mint Esterházy mondja, az is volt, de még nem jutott el oda, ahová szeretett volna. 

Szerencsére olyan szakemberek kezei alá került, akik kíméletlenül beleálltak az ő érdekében, és az első reakciója mindig jó volt. Ezért tart ott most, ahol, mert a nehézségekre adott válasza rendszerint nagyon erős volt.

Cristiano Ronaldo veretlenségi világcsúcsa
Cristiano Ronaldo lett az első játékos a futballtörténelemben, aki klubcsapataiban és a válogatottban együttvéve ezer olyan mérkőzést játszott, amelyen veretlen maradt – írta pénteken az IFFHS. A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összegzése szerint a sajátos mérföldkövet jelentő világcsúcsot a 38 éves portugál csatárklasszis azon a meccsen érte el, amelyet jelenlegi együttese, a szaúd-arábiai al-Nasszr vívott - és nyert meg 2-0-ra - az iráni Perszepolisszal szemben az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének hétközi nyitófordulójában.
A sikerrel Ronaldo 224 döntetlen mellett immár 776 győztes találkozót számlál, eddigi összmérlegén pedig 182 vesztes mérkőzés szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában