Krimi

2024.02.16. 18:05

Ezzel vádolják a Madeleine McCann-ügy legfőbb gyanúsítottját

Pénteken állt bíróság elé Németországban a 2007-ben eltűnt brit kislány Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner, akit többrendbeli nemi erőszakkal és két, 2000 és 2017 között gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség.

MW

Fotó: AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE

 A tárgyalást azonban, alighogy megkezdődött, felfüggesztették, miután a védelem olyan, a közösségi médiában közzétett bejegyzésekre hivatkozott, amelyek arra utaltak, hogy az ügy laikus bírája elfogult lehet.

A bíróság egy héttel halasztotta el a tárgyalást, hogy azalatt eldöntse, el kell-e vennie a laikus bírótól az ügyet azon Twitter-üzenetek miatt, amelyekben állítólag Jair Bolsonaro volt brazil elnök és egy állatkínzó megölésére szólított fel.

A vádlott védői egyúttal arra is hivatkoztak, hogy a laikus bíró gyermekpszichológusként dolgozik, ami miatt szintén felmerülhet vele szemben az elfogultság kérdése egy ilyen ügyben, amelyben gyermekek ellen elkövetett erőszak a vád.

A vádak között, amelyekre Brücknernek az észak-németországi brunschwicki bíróságon kell felelnie, szerepel egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában való megerőszakolása, egy 14 éves lány szexuális zaklatása, valamint egy fiatal nő 2004-es megerőszakolása is. A fiatal nő megerőszakolását Brückner a vád szerint videóra vette.

A férfi, aki jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti, először állt bíróság elé pénteken a McCann-ügyben 2020 júniusában történt meggyanúsítása óta.

A német rendőrség 2020-ban azt valószínűsítette, hogy a brit kislány meghalt, Brücknernek pedig köze van az eltűnéséhez, ennek ellenére nem emeltek vádat ellene.

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben, Praia da Luz-i üdülőhelyen vacsoráztak barátaikkal.

Borítókép: Madeleine McCann 2007-ben tűnt el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!