Krimi

2023.06.11. 07:55

Úgy megverte kisfiát az apa, hogy mindkét lábát amputálni kellett

A bíróság az apát és az anyát is 10 évre ítélte, most azonban szóba került a szabadon engedésük.

2014-ben rettenetes történet rázta meg Angliát. A kis Tony Hudgell mindössze 41 napos volt, amikor az édesapja olyan brutálisan bántalmazta, hogy nyolcszoros lábtörést szenvedett. Később vérmérgezés miatt került kórházba, és mindkét lábát amputálni kellett. A bíróság az apát és az anyát is 10 évre ítélte, most azonban szóba került a szabadon engedésük - írja a Bors.

Az anyát és az apát 10-10 év börtönre ítélték, időközben azonban a nőt kiengedték. Most az apa kérvényezte a szabadlábra helyezését, ezen pedig az egész ország felháborodott. A kisfiú nagyon fél attól, hogy mi lesz, ha az apja kiszabadul, ugyanakkor a felnőttek is tartanak attól, hogy újra gyerekeket fog bántalmazni. A helyzetet súlyosbítja, hogy soha nem tanúsított megbánást azzal kapcsolatban, amit fiával tett, amikor pedig az áldozat vallomást tett, egyszerűen kisétált a teremből. Mindezek miatt a bíróság elutasította a kérelmét, így maradnia kell a börtönben.

Még Katalin hercegné is elsírta magát, amikor találkozott a kis Tonyval. Az eset 2014-ben egész Angliát megrázta, szerencsére azonban a kisfiú sorsa jobbra fordult. A kisfiú brutális szülői bántalmazások áldozata lett: 

nyolc helyütt tört el a csontja, mivel pedig nem kezelték a sérüléseit, vérmérgezést kapott és amputálni kellett mindkét lábát. Bár a kisfiú még csak 41 napos volt, a szüleinek felelőtlenségére és erőszakosságára egy egész életen át emlékezni fog, mert örökre viselnie kell azoknak következményeit. 

Szerencsére hamarosan nagyszerű szülők fogadták örökbe a kis Tonyt, akik egy új esélyt adtak neki.

Tony akkor gyűjtésbe kezdett a kórház javára, nevelőszülei pedig az élharcosai lettek a gyermekbántalmazás elleni törvényeknek. Ők harcolták ki, hogy gyermekbántalmazásért is lehessen életfogytiglani börtönbüntetést adni, holott korábban az erre való maximálisan kiszabható büntetés 14 év volt. 

A szülők korábban azzal védekeztek, hogy azért nem vitték be a haldokló kisfiukat a kórházba, mert a vízvezeték-szerelőt várták, hogy megjavítsa a törött kazánt. Ez majdnem Tony életébe került.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!