Nagyvilág

2007.11.28. 07:07

Fordulat Maddie McCann ügyében?

<p>Nincs bizonyíték arra, hogy a Portugáliában elrabolt angol kislány, Maddie McCann szülei bérelt autójában volt eltűnése után - írta a brit The Sun című lap szerdai internetes kiadása.</p>

A McCann házaspárnak dolgozó szakértők szerint, ha a kislány teste valóban az autóban volt, abban egynél több nyomot talált volna a rendőrség. A portugál lapok szerint megdőlni látszik a brit házaspár bűnösségére épülö teória. Nincs vér, nincs haj, nincsenek testnedvek abban az autóban, amellyel a portugál rendőrség szerint Maddie McCann holttestét szállították szülei. Már a portugál rendőrök sem hiszik, hogy a kislányt szülei ölték meg.

A The Sun cikke szerint jelentkezett egy babysitter, aki azt állítja, hogy fél évvel Maddie eltűnése előtt egy férfi már megpróbált elrabolni egy gyereket abból a szállodából, ahol a McCann házaspár később nyaralt. A nő azt vallotta, hogy az ismeretlen férfi elmenekült, amikor rányitott az egyik hotelszobában. Májusban, Maddie elrablása után több szemtanú állította, hogy egy gyanús férfit látott, kezében fehér takaróba csavart tárgyal vagy testtel. A nyomozás során kiderült az is, hogy az üggyel összefüggésbe hozott egyik brit férfi barátnője hazudott a rendőrségnek.

A nő korábban azt állította, hogy istentiszteleten volt a kislány eltűnésének estéjén, de a vallási közösség vezetője cáfolta alibijét. Kiderült, hogy a nőt hónapokkal a gyerekrablás előtt kizárták a csoportból, mert "megszegte a biblia törvényeit". A Sun szerint két, egymástól független tanú vallotta, hogy a most lebukott nőt látta Maddievel, már a kislány eltűnése után. A brit lap emlékeztet arra is, hogy a portugál rendőrség egy évvel korábban már nyomozott egy hasonló gyerekrablási ügyben.

Az akkor eltűnt helyi kislány édesanyját elítélték az üggyel összefüggésben, de a nő azóta is állítja: veréssel kényszerítették ki belőle vallomását. A legfrissebb eredmények miatt a portugál rendőrség felülvizsgálta korábbi álláspontját, miszerint Maddiet véletlenül ölték meg szülei, majd elrejtették holttestét. A Sun úgy tudja, hogy a nyomozók most azt valószínűsítik, hogy pedofil rabolta el a brit kislányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!