Nagyvilág

2007.10.25. 11:07

Megérkezett az első Airbus Sydney-be

<p>Szingapúr - Megtette első kereskedelmi útját a világ legnagyobb repülőgépe. A Singapore Airlines Airbus A380-asa magyar idő szerint csütörtökön 9 óra 23 perckor érkezett meg Sydney-be. A repülő fedélzetén 455 ember utazott.</p>

A legidősebb utas egy 91 éves férfi volt, aki nyolctagú családját fizette be az útra. A jegyek 55 ezer dollárba (majdnem 10 millió forintba) kerültek. Az utolsó fillérig megérte - mondta a férfi az AFP francia hírügynökségnek.

A Singapore Airlines meghívott egy kaliforniai férfit az útra, aki majdnem négy évtizede a Boeing 747-es első útján is részt vett. Thomas Lee azt mondta, lenyűgözte, milyen halk volt az Airbus.

A luxus óriásgép fedélzetén pezsgővel és kaviárral várták az utasokat. Az óriás repülő magyar idő szerint csütörtök hajnali 2 óra 16 perckor szállt fel a szingapúri Csangi repülőtérről.

A Singapore Airlines gépén 471 utasnak van hely. Bár az A380-asokon eredetileg akár 853 utas is elfér, a szingapúri cég olyan repülőt kért, amelyen lakosztályok is vannak, összesen 12. A lakosztályokra jegyet foglaló utasokat 1996-os évjáratú Dom Pérignon Rosé pezsgővel, kaviárral és kacsamellel kínálták. Az ételeket a fedélzeten készíti két szakács. Az A1-es lakosztály utasa például több mint 100 ezer dollárt, azaz átszámítva több mint 17 és fél millió forintot fizetett a jegyért.

A csütörtöki első út után vasárnap indul a következő Airbus Sydney-be. SzingapúrbólLondonba februártól lesz rendszeres Airbus-járat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!