ERDON Helyi hírek

2008.07.18. 14:07

Adóhatósági tájékoztató

<p>Szatmár megye - Július 25–ig nyújtható szankciók nélkül a 394–es jelzésű adóügyi tájékoztató nyilatkozat.</p>

A törvény értelmében a kereskedelmi áruforgalomról, a szolgáltatások illetve a beszerzések és vagy vásárlások értékéről július 25–ig kell adóügyi tájékoztaó nyilatkozatot benyújtaniuk a területileg illetékes adóhatóságoz a gazdasági működési engedéllyel rendelkező természetes személyeknek illetve jogi személyeknek, de csak abban az esetben a TVA–kötelesek a 2008–as év első felében — tájékoztatta lapunkat Gabriel Cuzdriorean, a Szatmár Megyei Állami Adóügyi Igazgatóság sajtószóvivője.  A 394–es jelzésű adóügyi űrlapon azokat a gazdasági tevékenységeket kell feltüntetni, amelyek Románia területén zajlottak szintén TVA–fizető adóköteles gazdasági szereplőkkel.

Akiknek nem kell

Nem kell a tájékoztató nyilatkozatot benyújtaniuk az adóhatósághoz azoknak a személyeknek, akik működési engedéllyel nem rendelkező természetes személyektől, vagy nem TVA–fizető jogi személyektől, vagy nem adóköteles jogi személyektől vásároltak , azoknak eladtak,  szolgáltattak, vagy azok szolgáltatásait vették igénybe. A nyilatkozatot mágneses adathordozón kell benyújtani az adóhatóságnak, amely az elektronikus űrlapot ingyenesen bocsátja az érintettek rendelkezésére. A kötelezettség mellőzése esetén a természetes személyek 1000 lejig, a jogi személyek 5000 lejig terjedő bírsággal sújthatók.

Solymosi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!