Friss hírek

2007.10.12. 11:54

Fidesz: burkolt pártfinanszírozás gyanúját veti fel az MSZP székházügye

<p>A Fidesz szerint burkolt pártfinanszírozás gyanúját veti fel az, hogy az MSZP harmadával olcsóbban bérel év eleje óta két szintet a Vérmező úti irodaházban ahhoz képest, mint amennyit a Magyar Turizmus Zrt. fizetett korábban ugyanazért a helyért. Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: felszólítják az MSZP-t, hogy a perrel való fenyegetőzés helyett inkább tisztázzák magukat a gyanú alól.</p>

Miközben Gyurcsány Ferenc tisztasági csomagot hirdet, az MSZP-t újabb botrány lengi körül, ezúttal a székházügy - mondta Répássy Róbert, aki hozzátette: a kormányfő üzleti múltjától nem állnak távol a gyanús ingatlanügyek. Amióta Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke, azóta "az altus-os, nomentanás, fittelinás ügyeskedés lengi be a szocialista ingatlanokat" - közölte a fideszes politikus, aki szerint az MSZP az Altus-modell szerint jár el a székházügyben is.

Miután a szocialista párt csütörtökön nyilvánosságra hozta a fővárosi Vérmező úti irodaház két emeletének bérlésére vonatkozó iratokat, kiderült, hogy egy állami hivatal az adófizetők pénzéből évi 70 millió forintot fizetett azokért az irodákért, amelyekért ma az MSZP 46,5 milliót fizet - mondta Répássy Róbert. A szocialista párt tehát egyharmadával olcsóbban bérli ugyanazokat a helyiségeket - tette hozzá. Ha az állami hivatal által fizetett bérleti díj az irányadó, akkor szerinte joggal merül fel a kérdés, hogy miért kaphatott egyharmadával olcsóbban irodákat az MSZP ugyanott - közölte a frakcióvezető-helyettes. A Fidesz megítélése szerint itt felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja - mondta Répássy Róbert.

A fideszes politikus kijelentette: perrel való fenyegetés helyett az MSZP-nek inkább tisztáznia kellene magát, miért kaphatja meg harmadával olcsóbban a helyiségeket a Moszkva téri irodaházban. Ha az MSZP nem tisztázza ezt a kérdést, akkor marad a gyanú, hogy itt egy burkolt pártfinanszírozásról van szó, mert egyik napról a másikra egyharmadával csökkent a bérleti díj - mondta Répássy Róbert.

A székház körüli botrányról a Heti Válasz írt csütörtöki számában. Ebben az szerepelt, hogy a Magyar Turizmus Zrt., miután 2006 végén kiköltözött az irodaházból, továbbra is fizette a bérleti díjat, pedig a helyükre az MSZP vezetői költöztek be. A szocialista párt még aznap közölte: maguk fizetik a bérleti díjat, és beperelik a hetilapot a párt jó hírnevének megsértése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!