Friss hírek

2008.08.28. 05:51

BRÓKER-ÜGY: ma várható ítélet

<p>Csütörtökön várható első fokú ítélet a K&H ügyben a Fővárosi Bíróságon. Így döntöttek a múlt pénteki tárgyalási napon. Az ügyész korábbi vádbeszédében súlyos büntetéseket indítványozott az ügyben. A vádlottak ártatlannak vallották magukat.</p>

A vád július közepén Kulcsár Attila, a K&H Bank Önkormányzati és EU-projektek Igazgatóságának volt vezetője, a K&H Equities Portfoliókezelő Üzletágának volt vezetője esetében letöltendő szabadságvesztést, a közügyek gyakorlásától való eltiltást, 229 millió forintos vagyonelkobzást és azt indítványozta, hogy Kulcsár Attilát a bíróság tiltsa el a befektetési szolgáltatási tevékenységtől, mint foglalkozástól.

Kulcsár Attila mellett 10 vádlott számára indítványozott az ügyész letöltendő, végrehajtandó szabadságvesztést. Közöttük Kerék Csaba, a Britton C&C Kft. volt tulajdonosa, illetve ügyvezető igazgatója, Rejtő E. Tibor, a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. volt vezérigazgatója, Mészáros János, a Britton C&C. Kft. korábbi tulajdonosa, illetve ügyvezető igazgatója, Bitvai Miklós, az Állami Autópályakezelő Rt. volt vezérigazgatója, Garamszegi Gábor, a Betonútszolgáltató és Építő Rt. volt vezérigazgató-helyettese, Forró Tamás, a Zöld Újság Rt., és Schönthal Henrik, a Montrade és a Balmore cégek volt vezetője esetében indítványozta még az ügyész a letöltendő szabadságvesztést.

A Kulcsár Attila nevéhez fűződő, a vád szerint több mint 8 és félmilliárd forint kárt okozó sikkasztás-sorozat 2003-ban robbant ki, a Fővárosi Főügyészség három éve emelt vádat, a büntetőper két éve kezdődött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!