ERDON Helyi hírek

2010.05.20. 12:16

Püspöki konferencia Váradon

<p>Nagyvárad- Május 25-27. között Nagyváradon tartja tavaszi ülésszakát a Romániai Püspöki Kar, jelentette be csütörtökön Exc. Böcskei László katolikus megyés püspök. Tizenkilenc főpásztort várnak az eseményre.</p>

A Romániai Püspöki Kar 1990 januárjában alakult meg, első konferenciáját ugyanazon év szeptemberében tartotta Kolozsváron. A testület tagjai évente kétszer tanácskoznak, Nagyvárad eddig egyetlen alkalommal szolgált helyszínül. A mostani, május 25-27. között zajló nagyszabású rendezvény házigazdája a váradi római katolikus püspökség. Tizenhét aktív, illetve két nyugalmazott főpásztor kapott meghívót. Jelen lesz Francisco Javier Lozano apostoli nuncius, dr. Ioan Robu bukaresti érsek, a Püspöki Kar elnöke, valamint Lucian Mureşan balázsfalvi nagyérsek is.

A lelki programok kedd délután 4 órakor kezdődnek a Székesegyházban, ahol 18 órától ünnepi szentmisét tartanak. Szerda és csütörtök délelőtt szekcióülésekre kerül sor, melyeken az utóbbi időszak problémáit, az egyházi életet érintő kérdéseket vitatják meg. Május 26-án délután Szentjobbra zarándokolnak a főpapok, ahol meglátogatják a szociális otthont, illetve 6 órától misén vesznek részt.

"Igyekszünk ezen alkalmat is kihasználni arra, hogy minél ismertebbé tegyük a nagyváradi egyházmegyét, ennek örökségét és jelentőségét a katolikus világban", nyilatkozta Exc. Böcskei László megyés püspök.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!