Magyarország

2008.02.16. 09:01

Draskovics felkészült március 15-re

<p>A leendő igazságügyi és rendészeti miniszter lélekben felkészült március 15-re - mondta a Nap-Kelte szombati adásában Draskovics Tibor.</p>

A miniszter-jelölt arról is beszélt, hogy szerinte a politikai erők kezében van minden eszköz az ünnep hangulatának meghatározására.

Draskovics Tibor szerint elenyésző kisebbségben vannak azok, akik március 15-ét nem békésen az utcán sétálgatva, hanem randalírozással szeretnék tölteni, ezért valamennyi politikai erőnek elemi érdeke, hogy egyértelművé tegye melyik oldalon áll.

A miniszter-jelölt hangsúlyozta: a rendőrség dolga, hogy megvédje mindenkinek a jogait. Erre nagyon sok eszközük van - mondta -, és miniszterként arra is fogja kérni a rendőri vezetőket, hogy éljenek ezekkel az eszközökkel. Ezek terjedhetnek - tette hozzá - a demonstrációk szervezőivel való részletes egyeztetéstől egészen - szükség esetén - a rendőrség rendelkezésére álló erő bevetéséig.

 

Bizonytalan készülődés március 15-re

Bizonytalan, hogy mond-e beszédet egy héttel a népszavazás után Gyurcsány Ferenc kormányfő a március 15-i ünnepi megemlékezéseken - írja a Népszava. A Fidesz szabadtéri nagygyűlésén viszont Orbán Viktor lesz a vezérszónok. Demszky Gábort sem riasztotta el a tavalyi tojászápor, a főpolgármester idén is a Petőfi-szobornál szónokol.
A lap információi szerint a miniszterelnök a tervek szerint idén is megjelenik több kiemelt szabadtéri rendezvényen, ám ha mond is valahol beszédet, biztonsági szekértők azt javasolják, hogy egy héttel a népszavazás után ezt csak zárt helyen tegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!