Magyarország

2007.11.20. 13:09

Még tíz napig lehet felmondani a kötelezőt

<p>Már csak tíz napjuk van az autósoknak arra, hogy felmondják a korábbi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (kgfb), amennyiben váltani szeretnének.</p>

Idén várhatóan még a tavalyinál is több autós vált majd biztosítót. Érdemes azonban körültekintően választani, mert előfordulhat, hogy károkozás miatt évközben jelentősen megemelik a díjat vagy esetleg a szerviz nem fogadja el az adott helyen kötött kötelezőt.

A tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányban csaknem félmillióan váltottak biztosítók. Becslések szerint idén még többre lehet számítani: várhatóan 650-700 autós köt majd új helyen biztosítást - közölte keddi sajtótájékoztatóján Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke. Hozzátette: egyre többen választják az on-line alkuszok szolgáltatásait, idén körülbelül 200-250 ezren kötnek biztosítást az interneten. Ez a 5-10 százalékkal több, mint az előző kampányban.

A FBAMSZ arra számít, hogy 250-300 ezer gépjármű-tulajdonos csak az utolsó héten vált majd biztosítót. Papp Lajos hangsúlyozta: érdemes azonban körültekintően választani az ajánlatokból. Az idei kínálatban létezik ugyanis olyan biztosítás, amely csak a balesetmentesen közlekedőknek éri meg: a károkozást követően az aktuális havidíj jelentősen, akár 50-100 százalékkal megemelkedik függetlenül a bónusz-malus besorolástól. A biztosítóegyesületeknél pedig számolni kell a biztosítási díjon felül éves tagdíjjal is, igaz ez nem komoly összeg. Olyan társaság is létezik, amelynek kötelező biztosítását az ügyintézés minősége miatt a szervizek jelentős része nem fogadja el - figyelmeztetett az elnök. Papp Lajos a cég nevét nem árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!