ERDON Helyi hírek

2011.05.13. 08:18

Nincsenek még konkrétumok az alpolgármester meggyilkolásának ügyében

<p>Gyergyóalfalu - Három hét telt el Csala Zsolt gyergyóalfalvi alpolgármester meggyilkolása óta, de még mindig sok a homály, és semmi új konkrétum a bűntettel kapcsolatban.</p>

A vizsgálatot a legfelsőbb ítélő és semmítőszék bűnügyi nyomozóhatósága, azaz az ország legjobb bűnügyi szakemberei vezetik, de teljes hírzárlat mellett. Számtalan verzió kering Gyergyóalfaluban és Gyergyószék többi településén is Csala Zsolt meggyilkolásával kapcsolatban. Három hét óta ez van az érdeklődés középpontjában, a gyilkosság okairól, vélt elkövetőjéről a legtöbbeknek megvan a saját elképzelése, de az első, a bűncselekményt követő napokban kiadott rendőrségi közleményen kívül semmilyen konkrétum nem került nyilvánosságra. A nyomozóhatóság teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben.

A vizsgálatról annyit lehet tudni, hogy nagy erőkkel zajlik, számos házkutatásra, kihallgatásra, ujjlenyomatvételre, hazugságvizsgáló mellett lefolytatott kikérdezésre került sor az elmúlt időszakban. Kihallgatták például az alfalvi önkormányzat minden alkalmazottját és a helyi tanács tagjait is. Mindössze ennyit tudott megerősíteni György István polgármester is, aki hozzátette, véleménye szerint hozzáértő szakemberek dolgoznak az ügyön.

Felvetődik az utódlás kérdése is, vagyis, hogy az elhunyt tisztségviselő helyére új alpolgármester megválasztása is esedékes. György István ezzel kapcsolatban kijelentette, az új alpolgármester választása még nincs napirenden, és erről hallani sem akar a hat hetes gyász lejártáig.

A Gyergyóalfalut megrázó gyászos esemény miatt természetesen a közelgő falunapok sem a felhőtlen ünneplésről, szórakozásról szólnak majd. Idén nem a Szentháromság vasárnapi hétvégén, hanem június közepén rendezik meg az alfalvi napokat. Nem sörsátras, nagyszabású koncertes, hanem egy diszkrét ünnepséget terveznek.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!