Korlátozások

2021.03.24. 10:29

Újabb szigorításokat vezetnének be a hétvégére

Újabb, a világjárvány megfékezését célzó korlátozó intézkedéseket vezetnének be, amelyek kizárólag csak a hétvégékre lennének érvényesek. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány harmadik hullámával kapcsolatos intézkedésekről csütörtöki ülésén dönt – értesült a Digi24 hírtelevízió. Sajtóinformációk szerint a bizottság olyan javaslatokról hozna döntést, amelyek csak a hétvégékre lennének érvényesek, és például a boltok 16 órai zárását, illetve az este nyolc órától kezdődő kijárási korlátozást foglalná magába. Szerdán más javaslatokat is megbeszélnek. Az újabb lehetséges korlátozásokról a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozó Raed Arafat példaként a nyugati országokat hozta fel, többek között Franciaországot, ahol az éjszakai kijárási tilalom 18 órától kezdődik.

„Ez egy fontos intézkedés annak érdekében, hogy csökkentsük a mobilitást és az érintkezést, amelyek a vírus terjedését eredményezi. Nem voltunk hívei a radikális intézkedéseknek, de azt sem nézhetjük tétlenül, hogy egyesek áthágják a szabályokat, nem tartják be az intézkedéseket, a kórházak pedig betelnek a betegekkel” – nyilatkozta a CNSU vezetője. Arafat a teljes hétvégi karantén bevezetésének lehetőséget ugyanakkor cáfolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában