Iohannis az új kormány tagjainak: Nehéz küldetésük van. Bonyolult ígéreteket kell hogy teljesítsenek

Iohannis az új kormány tagjainak: Nehéz küldetésük van. Bonyolult ígéreteket kell hogy teljesítsenek
Bonyolult ígéreteket kell teljesítenie a Sorin Grindeanu vezette kormánynak – nyilatkozta Klaus Iohannis államfő szerdán, azt követően, hogy az új kabinet tagjai letették a hivatali esküt.

“Ettől a pillanattól kezdve önök alkotják Románia kormányát. Nehéz küldetésük van, hiszen bonyolult ígéreteket kell hogy teljesítsenek. Be kell váltaniuk a választási kampányban tett minden ígéretet” – fogalmazott az elnök a beiktatási ceremónián, miután gratulált az új kabinet tagjainak.

Az államfő azt is hangsúlyozta beszédében, ő maga és sokan mások is elvárják a kormánytól, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása, a jogállam megerősítése érdekében.

Klaus Iohannis ugyanakkor felkérte a Sorin Grindeanu vezette új kabinetet, kezelje felelősen az ország gazdaságát és a közpénzeket.

“Remélem, egy nap majd elmagyarázzák nekem is, hogyan fogják majd 3% alatt tartani a költségvetési hiányt, és közben emelni a béreket, csökkenteni az adókat, az áfát és egyebeket. Én nagyon szeretném, hogy ez sikerüljön önöknek” – tette hozzá Iohannis.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro