Labdarúgás

2024.03.29. 07:33

Szombaton kezdi a rájátszást a Bihar FC

A III. Liga rájátszásának 1. fordulójában szombaton 15 órától a Bihar FC hazai pályán fogadja a Buziásfürdői Phoenix gárdáját.

Jósa Attila

Az alapszakasz végét követően a Bihar FC az első helyről, veretlenül jutott be a III. Liga 8. csoportjának rájátszásába. A váradiak szerencséjére a Szuperligával ellentétben a harmadosztályban nem felezik meg az alapszakasz során megszerzett pontokat, így tekintélyes előnnyel vághat neki a play-off küzdelmeinek Florin Farcaş alakulata, miután 7 ponttal többet szerzett, mint a 2. helyezett Temesvári Politehnica, és 10 ponttal többet, mint a 3. helyezett Újpécsi CSC. A szombati ellenféllel, a buziásfürdőiekkel szemben még nagyobb a különbség (14 pont), de a két csapat november eleji, Nagyváradon lejátszott mérkőzése alapján nem sétagalopp vár a hazaiakra. A Bihar FC – Buziásfürdői Phoenix találkozó az alapszakasz talán legszínvonalasabb összecsapását hozta, látványos megoldások és hatalmas bombagólok után 4–2-re nyertek a váradiak egy villanyfényes meccsen. A piros-kékek a rájátszás felvezetéseként sajtótájékoztatót tartottak csütörtök reggel a Bodola Gyula Stadionban, melyen a klub elnöke, George Tătar, a vezetőedző Florin Farcaş és az alapszakasz egyik legjobbja, a középpályás Răzvan Gunie vett részt. „Szeretnék gratulálni a csapatnak és a technikai stábnak az elért eredményekhez. Az alapszakaszt az 1. helyen fejeztük be, az egyetlen veretlen csapatként a III. Ligában, és reméljük, hogy ezt a sorozatot a rájátszásban is folytathatjuk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy velünk vannak, és reméljük, hogy meccsről meccsre még nagyobb látogatnak majd ki a stadionba. Nagyvárad ki van éhezve a minőségi labdarúgásra, az egész város vibrál, és azt akarja, hogy feljussunk a másodosztályba. A klub stabil lábakon áll, szerintem a harmadosztályban mi vonzottuk be a legtöbb magánbefektetőt. Az önkormányzattól és a megyei tanácstól kiutalt pénzből mindössze 100 ezer eurót vettünk fel, további 350 ezer eurót tudunk bevonni, amennyiben szükséges” – mondta George Tătar elnök. 

Florin Farcaşt nem lepte meg, hogy a buziásfürdői csapat az alapszakasz utolsó fordulójában kvalifikálta magát a rájátszásba. „A Phoenix technikailag elég jó csapat, amely ráadásul nagyon jól védekezik. Nem véletlen, hogy az alapszakasz során csak Nagyváradon szenvedtek vereséget idegenben. Nem lesz könnyű meccs, különösen azért, mert egyre nagyobb a nyomás rajtunk. Jó hír, hogy Florin Chitaş és Luca Tincău az elmúlt napokban már a csapattal edzett, míg Sergiu Ciocan felépülése még körülbelül három hetet vesz igénybe” – tette hozzá a váradiak mestere. A sokoldalú középpályás, Răzvan Gunie is bizakodóan tekint a rájátszás elé: „Motiváltak vagyunk, bizonyítani akarunk, és hiszem, hogy idén minden adott a feljutáshoz.” A szombati meccsre egy jegy ára 10 lej, 14 év alatti gyermekek és fogyatékkal élők számára ingyenes lesz a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában