Figyelem!

2024.02.05. 16:42

M4 Sport: továbbra is kódolják a sportközvetítéseket

Jósa Attila

Több olvasónk is jelezte, hogy az utóbbi napokban az M4 Sport magyarországi sportcsatornára kapcsolva nem voltak elérhetőek az aktuális közvetítések, de az eddigi gyakorlattól eltérően nem a „szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható” felirat fogadta a nézőket, hanem egy-egy kimerevített kép, mely alatt hallható volt az élőben közvetítő riporter hangja. Mivel emiatt olvasóinkban felmerült annak gyanúja, hogy ezúttal nem a budapesti „vezérlőből” korlátozzák a csatorna műsorát, telefonon megkerestük a Digi (RCS-RDS) kábelszolgáltatót, melynek operátora elmondta, semmilyen formában nem blokkolják az adást, a geoblokk, azaz a földrajzi elhelyezkedés alapján való korlátozás továbbra is a sportcsatorna vezetőségének a döntése. A geoblokkolással kapcsolatos kérdéseinket e-mailben feltettük az illetékes magyarországi sajtóosztálynak, amint választ kapunk rájuk, közölni fogjuk a hírportálunkon.

Addig is, sokak számára talán megoldást jelenthet a nemzeti virtuális tér (NVT), mely az úgynevezett VPN szolgáltatás segítségével a határon túli magyarok számára lehetővé teszi többek között az M4 Sport tévéadó élő közvetítéseinek a határon túli internetes követését. A szolgáltatás webes felhasználói felületei (nvt.gov.hu) a leginkább elterjedt böngészők (Chrome, Firefox, Safari, Edge) utolsó verzióin képesek működni asztali vagy hordozható számítástechnikai eszközökön. A szolgáltatás részeként elérhető mobilalkalmazás „Nemzeti Virtuális Tér” néven a következő operációs rendszer verziókon telepíthető és futtatható: Android 9.0 és felette, iOS 15.0 és felette. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes, de regisztrációköteles, melyet a magyarorszag.hu kormányzati portálon, az „Utazás külföldre/Külföldi tartózkodás és letelepedés/Nemzeti Virtuális Tér” menüpontban (regisztrációs portál) tudunk megtenni az ott leírt feltételek teljesülése esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában