Vereség

2024.02.04. 15:10

Harmadik vereségét szenvedte el a felkészülés során a Bihar FC

A hétközi, Vajdahunyadi Corvinul elleni edzőmeccs (0–2) után a Bihar FC csapata február 9-ig edzőtáborba vonult a Félixfürdői President szállodába.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

„Jó edzéskörülmények vannak Félixfürdőn. Napi két edzéssel készülünk, amelyek elég intenzívek, hiszen a fizikai terhelés folyamatában vagyunk. A fiúk becsülettel dolgoznak, tisztában vannak azzal, hogy ez egy fontos időszak a felkészülési folyamatban” – mondta Florin Farcaș vezetőedző.

A Bihar FC 6 olyan játékost is szerződtetett a téli időszakban, akik az őszi idényben a másodosztályban szerepeltek, tőlük egyértelműen azt várja a szakember, hogy emeljék a csapat játékának a színvonalát. „Elégedett vagyok a kerettel. Az összes játékos az én kívánságomra érkezett, én néztem meg és választottam ki őket. Voltak más lehetőségeink is, de a III. Ligába nehéz élvonalbeli játékosokat hozni. Az átigazolási időszaknak még nincs vége, szeretnénk egy védőjátékossal bővíteni a játékoskeretet.”

Ban is távozik

A piros-kékek őszi menetelésének egyik fontos láncszeme, Ionuț Ban jelen volt a csütörtöki edzéseken Félixfürdőn, pénteken azonban már nem jelent meg. A klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a játékossal. A döntés nagy felháborodást váltott ki a Bihar FC szurkolói körében, a klub Facebook-oldalán száznál is többen reagáltak a hírre, a legtöbben a klub vezetőségét hibáztatva, mivel Ban már a negyedik a sorban Tiberiu Serediuc, Daniel Stan és Alexandru Sorian után, aki az idény kezdete óta elhagyja a csapatot. Ezzel kapcsolatban Florin Farcaș vezetőedző elmondta, hogy a játékosok kívánsága volt ez a lépés.

„Igyekeztünk a lehető legversenyképesebbé tenni a keretünket, hogy minden poszton legalább 2 bevethető labdarúgónk legyen, és a legjobbak játszhassanak. A kezdőcsapatba kerülést az egyes játékosok az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel érdemlik ki. Ez nem mindenkinek tetszik, az ő kívánságuk volt, hogy távozzanak, nem az enyém.” A klubvezetés szerint a 27 éves Ban fizetésemelést kért, de a felek nem jutottak egyezségre, így a játékos a távozás mellett döntött.

Újabb vereség

A nagyváradiak szombaton, három nappal azután, hogy megkezdték edzőtáborozásukat Félixfürdőn, a Transilvania Academy Sportközpontban játszottak a Temes megyei IV. Liga első helyezettje, a Lugosi VSK ellen. A mérkőzés első félidejében hiába rohamozott a Bihar FC és hagyott ki „ordító” helyzeteket Tănase, Vînău, Tincău és Gîdea révén, a játékrész utolsó percében egy gyors ellentámadás után Dan Silaghi betalált, így a vendégek szerezték meg a vezetést (0–1). A második félidőben a váradiak „emelték a tétet” a kihagyott helyzetek terén, Sergiu Ciocan, Sergiu Jurj és Bogdan Vasile is a kapufát találta el, a kihagyott helyzetek pedig ezúttal is megbosszulták magukat, a 66. percben Andrei Rus egy szép lövéssel a hosszú sarokba lőtt (0–2). A 88. percben a jobbhátvéd Călin Jurj a tizenhatos széléről leadott pontos lövésével megszerezte a Bihar FC szépítő gólját (1–2).

A mérkőzés első félidejében a váradiak részéről a következő játékosok játszottak: R. Bob – R. Gunie, Paublusztig T. (S. Bactăr, 25.), R. Farcaș, L. Ioviță – V. Calugher – Ad. Gîdea, I. Tănase, A. Vînău, A. Moga – L. Tincău. A második félidőben: M. Pînzariu – C. Jurj, S. Bactăr, R. Farcaș (Paublusztig T., 70.), A. Stoian – B. Vasile, G. Cherman - S. Ciocan, M. Hosu, R. Săutiuț (I. Hebriștean, 75) - S. Jurj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában