Díjazás

2024.02.15. 16:38

A tavalyi év legjobb sportolóit és edzőit díjazták

Forrás: GSP

Jósa Attila

A bukaresti Athenaeum adott otthont szerdán a Nemzeti Sportügynökség által szervezett Román Sportgálának, amelyen 20 kategóriában díjazták a 2023-as esztendő legjobb sportolóit, csapatait és edzőit. A gálán 2023-ban Simona Radiș evezős világ- és Európa-bajnok kapta a legjobb teljesítményért járó kiválósági trófeát, míg az kenus Cătălin Chirilă és az evezős Ancuța Bodnar az év sportolója lett a férfiaknál és a nőknél.
A Nemzeti Sportügynökség elnöke, Elisabeta Lipă ünnepi beszédében elmondta, hogy az idei évben nagyon nagy elvárásokat támaszt a román sportolókkal szemben, utalva itt azokra a sportolókra, akik részt vesznek a párizsi olimpián. Az Év csapata címet a férfiaknál az Európa-bajnokságra kijutó labdarúgó válogatottnak ítélték, és szintén a díjazottak között volt a 78 éves edzőlegenda, Mircea Lucescu. Ahogy a régi mondás tartja, „minden szentnek maga felé hajlik a keze”, ennek jegyében Elisabeta Lipă nyerte az Év elnöke kategóriát a Román Evezős-szövetség vezetőjeként az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában