UEFA

2024.01.31. 16:11

Újpesten játssza az Eb-pótselejtezőjét Izrael

Forrás: Balogh László

BN–összeállítás

Az izraeli labdarúgó-válogatott az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játssza Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzését Izland ellen. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a március 21-én sorra kerülő találkozót biztonsági okokból semleges helyszínen kell megrendezni az izraeli háborús helyzet miatt. Az izraeli-izlandi párharc győztese öt nappal később Bosznia-Hercegovinával vagy Ukrajnával kerül majd szembe a pótselejtező második fordulójában. Ha az ukránok nyerik a másik összecsapást, akkor a lengyelországi Wroclawban kerül sor a találkozóra, mivel Ukrajna – szintén háborús helyzet miatt – nem rendezhet nemzetközi mérkőzést.

Az izraeliek júniusban is Budapesten játszottak, akkor a fehéroroszok pályaválasztásával rendezett Eb-selejtezőt 2-1-re megnyerték az UTE stadionjában. Novemberben, már a gázai háborús helyzet miatt a svájciakkal és a románokkal is Felcsúton mérkőztek meg, és 1-1-es döntetlen után 2-1-re kikaptak. A selejtezőcsoportokból az első két-két helyezett jutott ki a németországi kontinensviadalra, egy hely automatikusan járt a rendező válogatottjának, a maradék három helyért pedig 12 csapat verseng három ágon a pótselejtezőben, melyet elődöntő-döntő rendszerben bonyolítanak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában