Labdarúgás

2024.01.31. 16:51

Nem találja őszi formáját a Bihar FC

Második felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett szerdán a Nagyváradi Bihar FC harmadosztályú labdarúgócsapata.

Adrian Mihai Gîdea

Jósa Attila

A piros-kékek ellenfele ezúttal a Corvinul együttese volt, a vajdahunyadiak jelenleg a második helyen állnak a II. Liga táblázatán, igaz, nem rendelkeznek a Szuperligás szerepléshez elengedhetetlen licenccel, így amennyiben feljutó helyen végeznének, úgy abban az esetben is csak a másodosztályban indulhatnak a következő idényben.

A Hunyad megyei Piskiben megredendezett találkozó első játékrészében a Corvinul volt az aktívabb, a Székudvari SK-tól szerződtetett Câmpan két nagy helyzetet is elhibázott, de Bradu sem járt több sikerrel a 40. percben. A második félidő derekán még nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Corvinul, a 61. percben Marius Coman harcolt ki büntetőt, melyet magabiztosan értékesített (1–0). Négy perccel később Bradu beadására ismételten Coman érkezett, eldöntve a mérkőzés sorsát (2–0).

Florin Farcas vezetőedző a M. Pânzariu - C. Jurj, V. Gîsă, R. Farcaș, Al. Stoian - B. Vasile, I. Tănase - S. Ciocan, A. Vînău, F. Chitaș - S. Jurj kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A második félidőben a következő összeállításban játszott a Bihar FC: R. Bob - R. Gunie, Sg. Bactăr, Paublusztig T., L. Ioviță - G. Cherman, V. Calugher - M. Hosu, A. Moga, M. Gîdea - L. Tincău. Pályára lépett még R. Săutiuț és I. Hebriștean, Ionuț Ban és Gagyi Krisztián pedig nem tartott a csapattal Piskibe.

Nagy a jövés-menés

Egy újabb nagy tapasztalattal rendelkező labdarúgó leigazolásáról is hírt adott szerdán a Nagyváradi Bihar FC, miután a klub vezetősége megegyezett Adrian Mihai Gîdeával. A belső vagy szélső középpályásként egyaránt bevethető Gîdea 2000. március 13-án született Szörényváron, az elmúlt fél évet pedig a másodosztályban kieső helyen tanyázó Alexandria csapatánál töltötte. Ezt megelőzően a 2020/2021-es szezontól két éven át a Kolozsvári CFR színeiben az élvonalban játszott, és bár nem Gîdea nevétől volt hangos a sajtó, az önéletrajzában két román bajnoki cím és egy Szuperkupa-győzelem is szerepel.

„Mihai egy nagyon jó technikai adottságokkal rendelkező játékos, akinek komoly tapasztalata van az élvonalban is. Érezhető, hogy a győztes mentalitás a DNS-ében van, nem véletlenül játszott a legmagasabb szinten a kolozsváriaknál. Reméljük, hogy teljesítményével tovább tudjuk javítani játékunk színvonalát” - nyilatkozta Florin Farcaș vezetőedző.

A klub egy távozóról is beszámolt, a Bihar FC közös megegyezéssel szerződést bontott a középpálya egyik legfontosabb láncszemével, Alexandru Soriannal, akinek távozásával kapcsolatban szintén megszólalt a vezetőedző: „Sajnálom, hogy így döntött. Én és a stábom többi tagja is hosszas megbeszéléseken próbáltuk megértetni vele, hogy ő egy fontos tagja a csapatnak, akinek komoly szerepet szánunk a céljaink eléréséhez vezető úton. Ragaszkodott ahhoz, hogy távozhasson, sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában