Labdarúgás

2024.01.15. 14:32

Körvonalazódik a Bihar FC tavaszi játékoskerete

A klub a múlt héten 3 új játékos leigazolását jelentette be, Eric Vînău, Luca Tincău és Ionuț Tănase után hétfőn további két labdarúgó érkezéséről számoltak be a piros-kékek.

George Tătar, Sergiu Ciocan és Florin Farcaș

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A hét elején tovább erősítette játékoskeretét a Nagyváradi Bihar FC. Nagyváradon folytatja pályafutását Gagyi Krisztián, a 19 éves balhátvéd Marosvásárhelyen született, majd 9 éves korában szüleivel Angliába távozott. Ott kezdett el futballozni, legutóbb a Boston Unitedben játszott az angol VI. Ligában.

„Krisztián egy fiatal tehetség, aki Angliából érkezik. Megnéztem őt néhány videón, tetszett amit láttam. Szerencsére a családja is beleegyezett abba, hogy Krisztián hosszabb időre elkötelezze magát Váradra, mert, mint mondtam, ő egy olyan játékos, akiben nagyon hiszünk, remek fizikai és technikai képességekkel rendelkezik” – nyilatkozta az átigazolással kapcsolatban Florin Farcaș vezetőedző.

Gagyi Krisztián mellett egy tapasztaltabb középpályást is bemutatott hétfőn az egyesület, a széleken bevethető Sergiu Robert Ciocan a Dési Unirea csapatát hagyta el a váradiak kegyeiért. Ciocan Nagybányán született 1998. szeptember 20-án, és két és fél éves szerződést írt alá másodosztályba igyekvő váradi csapattal. Ősszel alapembernek számított a désieknél, 14 bajnoki és két Román Kupa mérkőzésen összesen 1121 percet töltött a pályán.

Gagyi Krisztián
Forrás: Bihar FC

Ciocan 26 élvonalbeli bajnoki mérkőzéssel is büszkélkedhet, 2019. december 6-án debütált a Szuperligában a Medgyesi Gaz Metan színeiben az FCSB ellen. A legjobbak között Ciocan kétszer volt eredményes, a Voluntari FC és a Jászvásári Poli kapuját egyaránt 2020-ban vette be a szélső.

„Ciocan egy nagyon jó technikai adottságokkal rendelkező játékos, akit nagyon jól ismerünk, hiszen sok elég sok gondot okozott nekünk az előző bajnokságokban, amikor a Nagybányai Minaur ellen játszottunk. Nagyon szerettük volna megszerezni, így igazán örömteli, hogy minket választott, szerintem nagy dolgokra lehetünk képesek együtt” – mondta a friss szerzeményről Farcaș.

A klubnál minden bizonnyal távozók is lesznek a téli szünet alatt, a 19 éves középső védő, a Bukaresti Dinamo elleni kupameccs hőse, Alexandru Andrei Popa jelenleg a Hermannstadtnál tartózkodik próbajátékon, de leigazolásáról még nem döntöttek a nagyszebeniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában