Sport

2024.01.17. 15:08

Kazincbarcikán folytatja a váradi tehetség

A korábbi utánpótlás válogatott Patrick Ioan Gânțe szerződést kötött a Kazincbarcikai SC csapatával.

Forrás: facebook.com/kbscfc

Jósa Attila

A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik helyén tanyázó KBSC csapatánál folytatja pályafutását Patrick Ioan Gânțe. A 193 centiméter magas, 19 éves támadó, aki korábban 5 mérkőzésen 3 gólt szerzett a román utánpótlás válogatottakban, az osztrák másodosztályból igazolt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egyesülethez.
Gânțe a Bihar FC-ben kezdett el focizni, majd annak megszűnése után a Nagyváradi VSK és a CAO-NAC csapataiban folytatta. Tehetségére korán felfigyeltek edzői, ennek köszönhetően már 14 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között a IV. Ligában.
Az U15-ös és U16-os román utánpótlás válogatottban is remek benyomást keltett, 2020-ban az olasz AS Roma nem kevesebb, mint 200 ezer eurót fizetett a játékjogáért. Az olaszoknál a José Mourinho által trenírozott felnőtt csapat keretével készülhetett edzéseken, az ifik között 34 alkalommal lépett pályára U17-es és U18-as szinten, ahol kilenc gólt szerzett és három asszisztot adott. A tavalyi idény elején a csatár az osztrák Bundesligában szereplő TSV Hartberg játékosa lett, majd az SV Lafnitzhoz került.
Gânțe múlt szombaton, az FC Ajka ellen 1–2-re elveszített barátságos mérkőzésen már be is mutatkozott új csapatában. A magyar másodosztályban 18 forduló után a Kazincbarcika a 9. helyen áll, 5 győzelemmel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel, 23 ponttal, 20–21-es gólaránnyal. A feljutásra jogosító első két helyen a Nyíregyháza, valamint a szintén nagyváradi Kovács Márkot foglalkoztató Győri ETO áll.
„A fiatal, rendkívül tehetséges játékos leigazolásával a támadó szekció minőségileg is erősödik majd, és klubunk komoly sikernek tartja, hogy meg tudta szerezni Patrick Gânțe játékjogát” – írja az átigazolással kapcsolatban a Kazincbarcikai SC internetes oldala. Az észak-magyarországi egyesület sárga-kék szerelésében az elmúlt években két nagyváradi játékos is letette a névjegyét, a középső védő Sergiu Oltean 82 mérkőzésen 9 gólt szerzett, a csatár Lukács Raymond pedig 53 mérkőzésen 22 alkalommal volt eredményes.
A magyarországi klub nagyon aktív a téli átigazolási időszakban, a héten megállapodás született a Sepsi OSK és a Kazincbarcikai SC között Dobozi Krisztián játékjogát illetően is. Eszerint a 19 éves hátvéd januártól június 30-ig kölcsönbe kerül a kazincbarcikai csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában