Sajtótájékoztató

2024.01.10. 14:44

Bihar FC: Három új játékos érkezett

A piros-kék klub labdarúgói számára szerda délre volt kiírva az idei első közös edzés.

Jósa Attila

A Nagyváradi Bihar FC szerdára „fújt gyülekezőt”, ennek kapcsán a Bodola Gyula Stadionban sajtótájékoztatót is rendeztek. Az eseményen jelen volt George Tătar elnök, Florin Farcaș vezetőedző és az erőnléti felkészülésért felelős Bogdan Guler.

„Kemény év áll előttünk, de remélem, hogy nyáron mindannyian boldogok leszünk, hogy elértük a célunkat. Az elmúlt hetekben az ünnepi időszak ellenére is folyamatosan a csapat megerősítésén dolgoztunk, számtalan játékossal beszéltünk. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a magasabb divízióban szereplő labdarúgók nem szívesen lépnek vissza a harmadosztály szintjére” – fogalmazott George Tătar, a Bihar FC elnöke. Az első januári edzésen 30 focista vett részt, köztük 3 olyan játékos, akik az őszi idényben a másodosztályban játszottak. Az érkezők, Eric Vînău, Luca Tincău és Ionuț Tănase egyaránt két és fél éves szerződést kötöttek a váradi egyesülettel.

A legfiatalabb friss szerzemény, Eric Vînău 18 éves, a Sellenberki SK csapatától érkezik. Idén 5 bajnoki mérkőzésen 127 percet játszott. Vînău rendszeresen lehetőséget kap az U18-as ifjúsági válogatottban is. A 22 éves Luca Tincău középpályásként vagy csatárként is bevethető, ősszel a Mioveni SK csapatában szerepelt, ahol a bajnokság első felében 11 mérkőzésen összesen 543 percet töltött a pályán.

Ionuț Tănase a Újszentesi CSC csapatát hagyta el a váradiak kedvéért, a 25 éves középpályás ősszel 14 mérkőzésen 2 gólt szerzett a Temes megyei együttes színeiben. Pályafutása során 121 alkalommal lépett pályára a másodosztályban, ezzel a piros-kékek egyik legtapasztaltabb játékosa lesz.

„Még legalább két játékost szeretnénk leigazolni. Zajlanak a tárgyalások, remélem jövő héten már itt lesznek velünk a kiszemelt labdarúgók. Nem titkolom, mindannyian olyan játékosok, akik már játszottak legalább a másodosztály szintjén” – mondta Florin Farcaș.

Ami a felkészülést illeti, Bogdan Guler erőnléti edző elmondta, hogy erre nagyrészt helyben kerül sor, majd február elején egy hétre Félixfürdőre költözik a csapat: „Eleinte még kicsit kevésbé lesz feszes a tempó, de lassan növeljük az intenzitást. A félixfürdői edzőtáborban napi két edzés lesz, ott már a bajnokság kezdetére kell koncentrálunk.”

A felnőttcsapattal jelenleg 5 ifjúsági korú játékos is együtt készül, Andrei Cherman, Darius Oșvat, Arsenie Mocan, Stelian Bohuș és Denis Mihuț, utóbbi a segédedző Dorin Mihuț fia. A csapatnál távozók is lesznek, de ezzel kapcsolatban csak a későbbiekben lesz döntés. „Van egy célunk, amit el kell érnünk, senki nem fog távozni az őszi alapcsapatból, viszont a többiekhez nem ragaszkodunk ennyire” – zárta a sajtótájékoztatót Tătar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában