Helyi sport

2024.01.25. 15:17

Az ötödik helyért játszik majd a magyar kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–32-re kikapott az olimpia bajnok franciákkal szemben a németországi Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így lemaradt az elődöntőről.

Forrás: EHF Euro

ERDON-összeállítás

Magyarország a franciák elleni meccs előtt már tudta, hogy vereség esetén is legalább az ötödik helyért vívhatnak Szlovéniával szemben, miután az izlandiak 26–24-re legyőzték az osztrákokat. A csapat motiváltan és jól kezdte a mérkőzést, 4-1-re ellépett, hiszen matematikai esélye még volt az elődöntőbe jutásra. Az olimpiai bajnok szinte minden magyar hibát góllal büntetett, a 11. percben már vezetett. A magyar szövetségi kapitány a belső posztokon és a kapuban cserélt, majd időt kért, mert a franciák rendkívül hatékony védekezésükre alapozva lerohanásgólokat lőttek, és nyolc perc alatt 9-2-es sorozatot produkáltak.
Az első félidő végén megtalálták az összhangot védekezésben a magyarok, sokkal hatékonyabbá vált a játékuk, egy 4-0-s sorozattal felzárkóztak, így a szünetben 20-18-as hátrányban voltak. A folytatásban sikerült az egyenlítés is a magyar válogatott számára, ám ezután ismét jöttek a hibák, és Andó Arián védései ellenére 26-23-ra elléptek a franciák. Az olimpiai bajnok végig komolyan vette a meccset, és végül gond nélkül győztek három találattal 35–32-re.
A középdöntő utolsó találkozóján a biztos továbbjutó házigazda németek hatgólos vereséget szenvedtek a horvátoktól (30–24). Franciaország csoportelsőként jutott tovább és a legjobb négy között pénteken Svédország lesz az ellenfelük, míg a mások ágon a dánok Németországgal harcolnak a vasárnapi fináléba való jutásért.
A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok a középdöntős csoportjuk harmadik helyén végeztek, és pénteken 16.30-tól az ötödik helyért játszanak Szlovéniával. A mérkőzést az M4 Sport és a Digi Sport 2 élőben közvetíti. Magyarország győzelem esetén megjavítja eddigi legjobb kontinensbajnoki eredményét, az 1998-as hatodik helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában