Bihar FC

2023.11.04. 13:41

Román Kupa: egy pontot ért a váradiak lelkes játéka

A labdarúgó-Román Kupa csoportkörének második fordulójában 1–1-es döntetlennel zárult a Bihar FC – Bukaresti Dinamo mérkőzés péntek este a Bodola Gyula Stadionban.

Fotó: Alex Covaci

Jósa Attila

Bár az összes jegy elkelt a péntek esti Bihar FC – Bukaresti Dinamo mérkőzésre, a bizonytalan időjárás miatt mintegy 4000 szék üresen maradt a Bodola Gyula Stadionban. A mérkőzés kezdete előtt George Tătar, a váradiak elnöke emlékplaketteket adott át több olyan egykori játékosnak és edzőnek, akik korábban mindkét egyesületnél megfordultak. Costel Orac, Claudiu Mutu és az ünnepélyes kezdőrúgást is elvégző Dorin Mihuț a közönség vastapsa közepette vonult le a pályáról, a kilátogató 8000 néző pedig már az első percektől kezdve bátor játékra biztatta a hazaiakat. A Dinamót szépszámú közönség kísérte el Nagyváradra, a bukarestiek el sem fértek a stadion északi lelátóján kialakított vendégszektorban, így végül többen a két szurkolótábor közötti üresen hagyott biztonsági zónában foglalhattak helyet. A váradi keménymag, amely rendszerint szintén az északi oldalon foglalja el helyét az arénában, nem jelent meg a mérkőzésen, mint kiderült, az ultrák elfogadhatatlannak tartották, hogy a csendőrség a déli oldalra, az eredményjelző alá száműzte őket biztonsági okokból.

A találkozót bátran kezdte a hazai csapat, érezhető volt, hogy a piros-kékek nem tartanak annyira ellenfelüktől, mint történt az a FCSB elleni meccsen az első fordulóban. A 25. percben Chitaș léphetett ki nagy helyzetben, lövése elsuhant a bal kapufa mellett, miközben a szerelni igyekvő Patriche látványosan felrúgta a váradiak támadóját. Alina Ionela Peșu kirúgást ítélt tizenegyes helyett, a Román Kupában pedig nem használnak videóbírót, így a hazaiak hiába reklamáltak.

Közvetlenül a fordulás után megszerezte a vezetést a Dinamo, Ahmed Bani végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a rövid sarokra tartó labdát Pânzariu csak kiütni tudta, az érkező Ricardo Grigore pedig közelről a hálóba helyezett (0–1). A bekapott gól miatt elbizonytalanodó Bihar FC csak az utolsó negyedórában tudott közelebb kerülni az ellenfél kapujához, szerencsére Florin Farcaș cseréi jól „szálltak be” a mérkőzésbe, a 84. percben a centerposztra előretolt hórihorgas hátvéd, Alexandru Popa lőtt akrobatikus mozdulattal Golubovics kapujába (1–1), a közönség legnagyobb örömére. A Dinamo ellen szerzett pontért a váradi klub 4000 eurót kap a román Labdarúgó-szövetségtől. A Bihar FC következő mérkőzését november 7-én, kedden este 18 órától játssza a Bodola Gyula Stadionban a Buziásfürdői Phoenix ellen.

 

Mestermérleg

„Ez egy rossz eredmény a Dinamo számára. Mindenképpen meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat. Megvolt a lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a meccset, de az ellenfél a második félidőben az egyetlen kapura lövésével kiegyenlített. Erősnek kell lennünk, és megpróbálni jó eredményt elérni az UTA elleni bajnoki mérkőzésen. A Bihar FC egy nagyon szervezetten védekező csapat, hatalmas szívvel. Tetszett az elszántságuk, a hozzáállásuk.” – értékelt Ovidiu Burcă, a Dinamo trénere.

A hazaiak vezetőedzője, Florin Farcaș a régi idők hangulatát idéző szurkolást emelte ki: „Az első félidőben érett csapat benyomását keltettük, voltak olyan lehetőségeink, amelyeket jobban is ki lehetett volna használni. A második félidő már látványosabb volt, gólt és ezzel együtt

örömet is szereztünk a közönségnek. Mind a csapat, mind a közönség bátrabb volt, mint a FCSB elleni meccsen. Nagyon jó hangulat volt, éreztük, hogy a közönség velünk van. Sajnálom a Dinamo helyzetét. Ez egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, amelyre a román futballnak szüksége van.”

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 8000 néző.

Bihar FC – Bukaresti Dinamo 1–1 (0–0).

G: Alexandru Popa (83.), illetve Ricardo Grigore (48.)

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactar, D. Stan, L. Ioviţă (A. Militaru, 80.) – R. Gunie, V. Calugher (A. Popa, 80.) – I. Ban (G. Cherman, 69.), A. Sorian, F. Chitaș (A. Stoian, 69.) – S. Jurj (A. Moga, 87.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Dinamo: Golubovic – D. Irimia (C. Costin, 66.), D. Giafer, Patriche, R. Grigore – Bena (Larrucea, 75.), D. Iglesias (N. Roșu, 54.), I. Roșu (A. Irimia, 75.) – A. Bani, Abdallah (D. Politic, 66.), Ghezali. Vezetőedző: Ovidiu Burcă.

Vezette: Alina Ionela Peșu – Adrian Popescu, Daniela Constantinescu (mindhárman Krajova)

Szövetségi megfigyelő: Claudiu Marius Ștefan (Szászváros) és Eduard Dumitrescu (Pitești).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában