Sport

2023.11.12. 15:28

Átadták Érmihályfalva új sportcsarnokát

Forrás: ermihályfalva.ro

Balázs József Attila

Újabb ünnepélyes átadásra került sor múlt csütörtök délelőtt Érmihályfalván, mindössze másfél hét elteltével a 20 kilométer kerékpárút és 4,5 kilométer aszfaltozott közút átadása után. Érmihályfalva országhatár felé vezető útja mellett átadták a település új sportcsarnokát, amelynek munkálatait tavaly ősszel kezdték el. Az ünnepség moderátora, Boros Emőke, először Karsai Attila megbízott polgármestert szólította a mikrofonhoz, aki köszöntötte a megjelenteket majd röviden összegezte az elmúlt időszak új megvalósításait. Karsai elmondta, hogy a város vezetése mindig is kiemelten kezelte a sporthoz, a lakosság és főként a fiatalok egészséges fejlődéséhez köthető fejlesztéseket. A több mint 100 éves múlttal rendelkező futballklub mellett a női kézilabda is egyre szebb eredményeket tud felmutatni, a küzdősport is képviselve van az Aladin Hero Team által, továbbá a szellem sportja, a sakk is ott van a település palettáján. A különböző tánccsoportok, a néptánc, zumba, hipp-hopp, valamint társasági és fitneszcsoportok is lehetőséget kapnak, hogy kibontakoztassák tehetségüket. Zárszavában Karsai Attila megköszönte Cseke Attila szenátornak, minisztersége alatt kifejtett munkáját, amelynek kiemelkedő eredményei vannak szerte az országban. Ezt követően Cseke Attila szenátor kapott szót, aki beszédében kiemelte, ez a negyedik sportcsarnok a megyében a tavaly Bihar községben átadott hasonló méretű után. Ez a létesítmény nem csak egy szép épület Érmihályfalva térképén, hanem bizonyítéka annak mit akarunk a felnövekvő nemzedékért tenni, mondta a szenátor. Szabó Ödön beszédét egy költői kérdéssel kezdte, amelyből kiderült, Érmihályfalva város két és fél éves teljes költségvetését emésztette volna fel ennek a beruházásnak az értéke. Azonban három évvel ezelőtt a magyarok lakta településeken, így Érmihályfalván is a lakosok szántak tíz percet arra, hogy szavazataikkal az RMDSZ-t támogassák, így kerülhettek miniszteri pozícióba politikusaink. Ennek a döntésnek a hozadékát, a számtalan megvalósítás gyümölcsét láthatják itt és szerte a megyében, és ennek a jó döntésnek lett az eredménye, hogy a város csak töredékét fizette, mint önrész ebbe a beruházásba. Nyakó József Érmihályfalva RMDSZ elnöke lépett a mikrofonhoz, aki üdvözölte a megjelenteket, meghívott vendégeket, sportoló fiatalokat, szüleiket. Beszédében hangsúlyozta, ennek az impozáns, 180 férőhelyes lelátóval, öltözőkkel és zuhanyzókkal rendelkező sportcsarnoknak, amely alkalmas kézilabda, tenisz, kosár- és röplapdamérkőzések a megrendezésére is, fontos szerepe lesz a városkép kialakításában.
Karsai Attila kérésének eleget téve mindazok, akik hozzájárultak a sportcsarnok létrejöttéhez kézjegyükkel láttak el egy futball labdát, majd pedig elkészült egy csoportkép az esemény résztvevőivel. Az átadási ünnepség egy barátságos kézilabda mérkőzéssel zárult Székelyhíd és Érmihályfalva U10, U11 és U12 korosztályú lánycsapatainak részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában