Kézilabda

2023.07.13. 15:58

Román-magyar elődöntő az U19-es női EB-n

Szakács Dávid

Hibátlan mérleggel nyerte csoportját a magyar kézilabda-válogatott a romániai U19-es női Európa-bajnokságon. A Szilágyi Zoltán vezetőedző által irányított fiatalok az első középdöntős meccsükön Montenegrót győzték le 28–25-re, ezt követte a dánok ellen sima győzelem (41–23), amivel csoportelsőként bebiztosították a helyüket a torna legjobb négy együttese között.
A románoknak az elődöntőbe jutásért Svédországgal és Svájccal szemben is nyerniük kellett, mivel lépéshátrányban voltak az alapszakasz csoportjában elszenvedett portugál vereséget követően. Az első középdöntős találkozón Románia a svédeket kiváló játékot követően 42–34-re, a második összecsapáson pedig a svájciakat egy óriási végjáték után 41–36-ra verték meg, ezzel a trikolórok is bejutottak az elődöntőbe, ahol a magyar csapat ellen fognak pályára lépni.
Magyarország utánpótlás-válogatottjai sorozatban két Európa-bajnoki címet szereztek az U19-es korosztályban, és 2021-ben az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A két évvel ezelőtti együttes az a generáció, amely pénteken 19.45-től Romániával játszik, a találkozót a PRO Arena élőben közvetíti. A másik ágon Norvégia Portugáliával harcol majd a fináléért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában