Jótékonyság

2023.06.13. 15:24

Rekordösszeget gyűjtöttek a Swimathonon résztvevői

Idén 11. alkalommal rendezték meg a nagyváradi Swimathon jótékonysági versenyt június 10-én, szombaton a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában, ahol 57 csapat 331 úszója csobbant vízbe a nemes célokért.

Forrás: Swimathon Oradea

Erdon–összeállítás

A Nagyváradi Swimathon 11. kiadásán a jótékonysági verseny eredményei bizonyították a város közösségének az elkötelezettségét. Az adományozással, önkéntességgel, úszással, illetve a szurkolással a váradiak ismét megmutatták, hogy Bihar megye jóra törekvő és fejlődésre vágyó emberekből áll. Összesen 57, családokból, barátokból, gyerekekből, klubtagokból, munkatársakból vagy vállalkozókból álló úszócsapat állt rajthoz a rendezvényen, a versenyzőket pedig körülbelül 1300 szurkoló buzdította az uszodában, így közel 1600-an lehettek részesei a jótékonysági eseménynek.
A közösség mozgósításának köszönhetően több mint 330.000 lej gyűlt össze egyéni adományokból és vállalati szponzorációból. A pénzzel huszonkét olyan ügyet támogatnak, amelyek jobbá tehetik a Bihar megyei közösség életét. A legtöbb adomány összegyűjtésére irányuló kihívást a Lépésről Lépésre Egyesület teljesítette a legsikeresebben, akik több mint 45.925 lejt gyűjtöttek össze projektjük támogatására. A legtöbb hosszt a Faist első csapata úszta le, akiknek a kijelölt 40 perc alatt 77 hosszt sikerült teljesíteniük a medencében, a „Segítünk Denisának újra járni” ügy érdekében, ezért a Nagyváradi Közösségért Alapítvány saját forrásaiból ezer lejjel egészíti ki az erre az ügyre összegyűjtött adományokat.
Azért, hogy minden projektnek esélyt adjanak arra, hogy elérje pénzügyi céljait, az adománygyűjtő kampány folytatódik, ami azt jelenti, hogy a nagyváradiak 2023. július 10-ig adományozhatnak a Nagyváradi Swimathon weboldalán. Az összegyűlt összegekről és a támogatható projektekről további információk a jótékonysági és sporteseményt szervező Nagyváradi Közösségért Alapítvány internetes oldalán, valamint a Facebook-oldalaikon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában