Futóverseny

2022.09.20. 14:00

Lezajlott a 10. Oradea City Running Day

A rossz idő ellenére több százan vágtak neki szeptember 18-án, vasárnap a 10. Oradea City Running Day futóversenynek, melynek útvonala Nagyvárad központját is érintette.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Több mint háromszáz amatőr és profi futó vett részt az Oradea City Running Day versenyen, amelyet két év kihagyás után idén tizedik alkalommal szerveztek meg Nagyváradon szeptember 18-án, vasárnap délelőtt. A versenyzők több kategóriában indultak: egyénileg a félmaraton (21 kilométer), 10,5 és 5 kilométeres távokat lehetett teljesíteni, valamint a csapatok váltóban (4x5,2 kilométer) versenyeztek. Mindenkinek példát mutattak a kerekesszékes versenyzők, akik a hosszabb távokban, a 10,5 kilométeres versenyen és a félmaratonon is indultak. Elkötelezettségüket látva a szervezők megígérték, mindent megtesznek azért, hogy jövőre külön versenyszámban induljanak. A megmérettetésnek magyarországi résztvevői is voltak, sőt, több Bihar megyei vállalat is indított csapatot a váltóversenyben. „Örülünk, hogy két év szünet után sikerült újra megrendezni a versenyt. A rossz idő ellenére több száz futó indult el, így együtt örülhetünk ennek a szép sportnak. 368 felnőtt és 90 gyermek regisztrált a versenyre” – nyilatkozta az Ebihoreanul portálnak Deme József, az esemény szervezője. Az 5 kilométeres táv és a váltóban résztvevők közül az első versenyzők kevesebb mint 30 perc alatt értek célba.

Eredmények

A félmaraton győztese a nőknél Anca-Maria Iuga (1:31:44), a férfiaknál Slovak Ianco (1:13:21) volt. A 10 kilométeres távot a nőknél Andor Anamaria (46:44), a férfiaknál pedig Soare Valentin (39:20) teljesítette a leggyorsabban. Az 5 kilométeres távon a leggyorsabb a női indulók közül Kósa Anna (21:41), a férfi indulók közül pedig Alexis-Nathan Gherman (20:52) volt. A váltóban a Fit4U csapata (Korozsi Dorina, Kósa Anna és Octavian Șovre) győzött. A gyermekeknél az 1–6 éves korcsoportban Hutiu Emma és Buza Rareș Andrei volt a leggyorsabb, míg a 7–12 éves korcsoportban Azoitei Isabella és Pásztai Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában