Kosárlabda

2022.03.13. 19:00

Nagy vereségbe szaladt bele a VSK U Pitești-en

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 23. fordulójában a nagyváradiak az Argeș FC vendégeként szenvedtek tizenkilenc pontos vereséget.

Jósa Attila

 

A FIBA Európa-kupa hétközi mérkőzését követően, ahol a Nagyváradi VSK mindössze két ponttal maradt alul a Bakken Bears otthonában (82–84), szombaton ismét idegenben lépett pályára Cristian Achim vezetőedző legénysége. A váradiak ellenfele ezúttal az idén remeklő Argeș FC gárdája volt, a hazaiak ráadásul annak tudatában kezdhették meg a mérkőzést, hogy a Kolozsvári U-BT nagyszebeni veresége miatt győzelmük esetén átvehetik a vezetést a bajnokság táblázatán.

Mivel az aarhusi mérkőzésen megsérült a váradiak litván irányítója, Bickauskis, el sem utazott a szombati találkozóra, ez pedig alaposan meglátszott a piros-kékek produkcióján. A jól felépített támadások helyett kapkodás jellemezte a váradiak játékát, a VSK U csak az első negyedben tudott méltó ellenfele lenni a házigazdáknak. A második negyedben az amerikai légiós, Stephen Holt is cserét kért sérülés miatt, ez pedig végleg megpecsételte a csapat sorsát. Ebben a periódusban csupán tizenkét pontot szerzett a VSK U, így szünetben már hét egységnyi volt a szerb Mladen Jeremic által vezetett Argeș FC előnye. A harmadik negyed kiegyenlítettebb játéka után a záró tíz perc egy 8–0-ás hazai sorozattal indult, a vendégek ötlettelen játéka miatt pedig már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a két csapat között a találkozó végén.

A Nagyváradi VSK U következő mérkőzését szerdán, 19 órától rendezik az Antonio Alexe Sportcsarnokban, azt említenünk sem kell, hogy a FIBA Európa-Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a szombatinál sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, ha a váradi csapat ott szeretne lenni a négyes döntőben.

 

JEGYZŐKÖNYV

Argeș FC – Nagyváradi VSK U 82-63 (20-21, 20-12, 18-19, 24-11)

Argeș FC: Seppala 7, Thornton 11, Jeremic 22, Măciucă 11, Fitzpatrick 13, Voinescu, T. Gheorghe 8, Gajovic 10, Gavrilă. Vezetőedző: Tudor Costescu.

VSK U: K. Richard 17, Holt 6, T. Fometescu 7, Green 10, Gavrilovic 6, Vescan, Nicolescu 3, Baciu 2, Ogden Jr. 4, N. Markovic 8. Vezetőedző: Cristian Achim.

Játékvezetők: Alin Faur, Bogdan Podar és Bukuresti László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában