Választás előtt

2020.06.18. 15:32

A váradiak választhatnak: BL vagy Európa Kupa

A nagyváradiak óvása miatt végső döntés ugyan még nem született arról, hogy bajnokot avatnak-e a 2019–2020-as férfi vízilabda Szuperligában (korábban ugyan a Steauát már aranyérmesnek titulálta a szövetség), ennek ellenére a hazai főfórum felajánlotta a váradi klubnak, hogy indulhasson a Bajnokok Ligájában.

Sok értelme ugyan nem lenne, hiszen mindössze egy selejtezőkört rendeznek az elitligában, vagyis nagyon kevés esélye lenne annak, hogy a váradi együttes felkerüljön a főtáblára. Ott van azonban az Európa Kupa, amelyben mindig jól teljesített a VSK, és most a Nemzetközi Úszó-szövetség közölte is a következő idény programját.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is két selejtezőkört rendeznek a második számú kupában: az első fordulót október 30. és november 1., a másodikat november 13. és 15. között bonyolítják le. Ezt követi a kieséses rendszerű folytatás, a nyolcaddöntővel (december 2. és 16.), a negyeddöntővel (2021. január 6. és 20.), az elődöntővel (2021. március 6. és 20.), illetve a fináléval (április 10. és 24.). Ami a váradi csapatot illeti, egyre valószínűbb, hogy a szerb kapus, Gojko Pijetlovics (a képen) – miután Európában nem talált jobb ajánlatot – Nagyváradon folytatja pályafutását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában