Vízilabdatorna

2019.12.27. 09:56

Váradiak diadala a Triumf Kupán

Megnyerte a Bukarestben rendezett Triumf Kupa elnevezésű, junior III. korosztályú fiú vízilabdatornát a – Christian Șandor által edzett – Nagyváradi Városi Sportklub együttese.

Farkas Z. Ádám

Győzelemmal zárta a 2019-es esztendőt a Nagyváradi Városi Sportklub – 2006-os születésű gyerekek alkotta – csapata, amely megnyerte a bukaresti Floreasca Sportuszodában múlt hétvégén megrendezett Triumf Kupát. Az ifjúsági III. (U15) korcsoportú fiú vízilabda együttesek számára lebonyolított eseményen nyolc csapat vetélkedett két csoportra osztva, az első két helyezett az elődöntőben folytatta, a harmadik és negyedik pozícióban végző együttesek az 5-8. helyekért csatároztak.

A Christian Șandor edzette váradi alakulat a B jelű négyesbe kapott besorolást, ahol három bukaresti együttes volt az ellenfele: a Triumf B csapatát 24–1, a Dinamót 6–5, míg a Pajura 1. sz. ISK-t 13–3 arányban győzte le, ezzel csoportelsőként jutott be a legjobb négy közé. Itt a váradiak ismét megmérkőztek a Triumfal, igaz, már az első számú csapatával, ennek betudhatóan az eredmény is szorosabb volt, ezúttal csak 10–9-re nyertek a váradi fiúk. A döntőben az A csoport győztese, a Bukaresti Steaua volt az ellenfél, s újra csak egy gól (9–8) döntött a váradiak javára. A VSK veretlenül nyerte meg a tornát, s az sem elhanyagolandó tényező, hogy a fiúk egy évvel fiatalabbak voltak ellenfeleiknél.

A tornagyőztes összeállítása: Szilágyi Márk, Balogh Dávid, Bajusz Benett, Bogdan Ţecu, Antoniu Martin, Tokai Márk, Sárközi Botond, Andrei Marinescu, Raul Şandru, Ianis Soponar, Mihai Fitero, Marius Borbei, Borbély Bálint, Nagy Alex, Christopher Acatrinei. A váradi gárda Tokai Márk révén különdíjat is kapott, a játékos ugyanis a torna legeredményesebb pólósának bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában