Mikulás Kupa

2019.12.12. 13:58

A Fradinál vendégeskedtek a mihályfalvi kis-kézisek

Immáron 4. alkalommal szervezték meg az FTC Népligeti Sportcentrum „Faházában” a Mikulás Kupát a 9 éves lány (U 9) kézilabdázóknak. Ezúttal az érmihályfalvi lányok is részt vehettek a nemzetközinek mondható tornán.

Hétfőn, december 9-én 14 csapat – Magyarországról, Romániából és Szlovákiából – versengett „a jóságos nagyszakállú” kegyeiért, mert eredményt nem jegyeztek – a tornát a játék öröméért, a barátság és a magyar kézilabda utánpótlás-nevelés erre a korosztályra érvényes koncepciójának jegyében bonyolították le. Érmihályfalvát egy 9 főből álló kis csapat – Bákai Boróka-Andrea, Belényesi Lilla, Benkovits Iris, Fele Alexandra Mioara, Kelemen Lara, Kiss-Rimay Olívia, Paulenschi Vivien Anna, Szabó Edina és Szilágyi Vivien – illetve 14 főből álló szurkolótábor (többségükben a játékosok szülei) valamint Budar Bálint István és Csengeri Csongor Antal edzők képviselték.

Az érmihályfalvi csapat a Fradi korábbi hírességeivel

A csoportokba osztott mezőnyben az érmellékiek 4 mérkőzést játszottak a Fradi I., Dunaszerdahely (Szlovákia), Kálmánd és Kraszna (Szatmár megye) csapataival, melyeket az FTC nagynevű kézilabdázói, jelenleg nevelőedzői, Kökény Bea, Pádár Ildikó, Fiedler Erika, Szarka Éva és mások vezettek. Játékukkal, lányaink többször is kivívták a szurkolók, de még a játékvezetők, szervezők és akár az ellenfél elismerését is. Hétfőn jó volt mihályfalvinak lenni az FTC népligeti faházában!

„Gratulálok a lányoknak és remélem, hogy sok élménnyel gazdagodva még inkább belevetik magukat a kitartó, komoly munkába” – ismerte el Csengeri Csongor a csapat edzője a hétfői és azt megelőző teljesítményt.

„Köszönet illeti még a szülőket a lelkes és sportszerű buzdításért, az anyagi és elsősorban az eszmei támogatásért. Remélem gyermekeik örömtől csillogó szeme, elegendő fizetség, fejlődésük, eddigi sikereik igazolják a befektetett energiákat, és ösztönzően hatnak a további áldozatok vállalásához. Köszönjük a lehetőséget a Zelk Zoltán Iskola vezetőségének és nem utolsósorban köszönjük polgármesterünk, Nyakó József támogatását. Szombaton, december 14-én ez a kis csapat, kiegészítve a 10 éves lányokkal (4 fő) Krasznán, a MikÁd Kupán fog vendégszerepelni” – fejezte ki köszönetét Csengeri a támogatók felé.

(A borítóképen: az érmihályfalvi csapat a Fradi korábbi hírességeivel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában