Ünnepség

2020.12.14. 19:23

Kiállítást zártak az Euro Foto Art Galériában

A kiállításmegnyitó helyett ezúttal a kiállítást záró alkalommal tették ünnepélyesebbé Románia legelismertebb fotóművészének, Nagy Lajosnak, nagyváradi kiállítását.

A rendhagyó eseményt december 12-én, szombaton délelőtt szervezték meg az Euro Foto Art Galériában, a rendezvényt online, az azonos nevet viselő egyesület Facebook-oldalán lehetett követni. Az érdeklődőket Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke, illetve egyben a kiállítás kurátora köszöntötte. A házigazda Szathmári Pap Károly aranyérmet nyújtott át a kiállítónak érdemei elismeréseképpen és egyféle születésnapi ajándékként, a fotóművész ugyanis nemrég ünnepelte 70. születésnapját.

A kiállítás záróalkalmán fellépett a Duo Varadiensis. Az 589. kiállítás száz fotót foglal magába, két ciklusra – életképekre és tájképekre – osztható. A kiállítászárót követően a fotóművész meglátogatta Mezey Lajos, az első nagyváradi fotóművész, a Rulikowski temetőben nemrég leleplezett emlékművét. A galériában kiállított alkotások továbbra is megtekinthetőek az egyesület honlapján (www.eurofotoart.com).

Borítóképünkön: Nagy Lajos és Tóth István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!