Előadás

2024.04.11. 14:18

Német nyelvű nyilvános előadások a PKE-n

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezete szeretettel lát minden érdeklődőt a következő nyilvános előadásain, amelyekre hibrid formában kerül sor a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában és az online térben. A Német Nyelvi Társaság (GfdS) a Német Tartományok Kultuszminisztereinek Állandó Konferenciája (KMK) és a német kulturális államminiszter által fenntartott szervezet, amelynek célja a német nyelv kutatása, ápolása és nemzetközi státuszának erősítése. Romániában két GfdS fiókszervezet működik: az egyik Bukarestben, a másik Nagyváradon. A Nyugat-Romániai Fiókszervezet megalapítására és működtetésére a Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja kapott felkérést. 
Április 16-án, kedden 15 órától Lucian Vărșăndan, a Temesvári Állami Német Színház igazgatója tart előadást a Béga-parti kulturális intézmény történelméről, április 17-én, szerdán 14 órától prof. dr. Drahota-Szabó Erzsébet és dr. Sárvári Tünde (Szegedi Tudományegyetem, Nemzetiségi Intézet, Német és Német Nemzetiségi Tanszék) értekezik az idegennyelv-oktatásról, május 8-án, szerdán 14 órától dr. habil. Maitz Péter (Bern) beszél a nyelvváltozatokról és nyelvi diszkriminációról a német nyelvű országokban. Az előadásokon online formában is részt lehet venni, a kapcsolódást biztosító linkek a Germanistik Partium Facebook-oldalán érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában