Értékelő

2024.04.25. 16:53

Megvalósításaikról számolt be a tanácselnök

Az elmúlt négy évet értékelő tevékenységi beszámolót tartott csütörtök délután a megyeháza dísztermében a Bihar Megyei Tanács jelenlegi vezetése.

Forrás: PMO/Videókép

Ciucur Losonczi Antonius

Ilie Bolojan megyei tanácselnök három szóban foglalta össze az elmúlt közel négy évet: közösségszolgálat, fejlődés és partnerség. Az első kapcsán felidézte, hogy ennek érdekében eleinte népszerűtlen intézkedéseket hozott (elbocsátások, kiadáscsökkentések), mégsem omlott össze az intézmény működése, mint fogalmazott. Arról is beszélt, hogy teljesítménymutatók bevezetésével ösztökélte a helyi önkormányzatokat nagyobb hatékonyságra, folytatta a korábbi megyevezetés által elkezdett projekteket és nagy hangsúlyt fektetett a köztisztaságra. Ami a fejlesztéseket illeti, ezek megvalósulása érdekében a megyei tanács igyekezett minél több pénzforrást lehívni, úgy az állami költségvetésből, mint Brüsszelből – magyarázta Bolojan. Olyan beruházások fejeződtek be, vagy vannak folyamatban, mint például új közutaknak az építése, a gázhálózat bővítése, az iparipark-hálózat kialakítása. Együttműködési megállapodások köttettek ugyanakkor a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, az Országos Közúti Infrastruktúrát-kezelő Társasággal (CNAIR), a Nagyváradi Egyetemmel és vidéki önkormányzatokkal, melyek eredményeképpen körgyűrűk épültek vagy vannak kivitelezés alatt, létrejött a duális oktatási kampusz, felüljárók épültek, sávbővítések történtek stb. „Minden bizonnyal Romániában az összes megyei önkormányzat közül a Bihar Megyei Tanácsnak van a legkevesebb alkalmazottja, és a legnagyobb beruházási költségvetése” – jelentette ki az összefoglalója végén Bolojan.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában