Közlemény

2024.03.13. 14:22

Zéró tolerancia Nagyváradon a vandalizmussal szemben

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A nagyváradi Barcăului park mindkét nyilvános illemhelyét megrongálta négy, 11 és 15 év közötti fiatalkorú még 2022 őszén. A gyerekek olyan mértékben tönkretették a vécéket, hogy azok használhatatlanná váltak. A rongálást követően a nagyváradi önkormányzat büntetőfeljelentést tett az elkövetők ellen, a Nagyváradi Bíróság pedig kihirdette a jogerős ítéletet: az egyik vádlottat, B. R.-t az önkormányzatnak okozott károk megtérítésére, vagyis közel 11.000 euró (lejben a kifizetés napján érvényes árfolyam szerint) kifizetésére kötelezték. Amennyiben az alperes nem fogja kifizetni a 10.793 eurós összeget, akkor bírósági végrehajtót kérnek fel az ítélet végrehajtására.
Tekintettel arra, hogy Nagyváradon egyre gyakoribb a vandalizmus, és egyre több épület, városi bútorzat, park, zöldterület és sportpálya esik a vandálok áldozatául, az önkormányzat ezúton is felkéri a váradiakat, hogy járuljanak hozzá a jelenség megfékezéséhez. Amennyiben antiszociális magatartást tanúsító személyeket észlelnek, akiknek a tevékenysége befolyásolja a köz- vagy magánterület képét, esetleg a polgárok biztonságát, akkor értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon vagy a helyi rendőrséget a 0259/969-es telefonszámon, hogy el lehessen kapni és felelősségre vonni a rongáláson ért személyeket. „Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a közvagyont megrongáló kiskorúak is polgári és büntetőjogi felelősségre vonhatók a cselekmény súlyától függően, és a nagyváradi önkormányzat azonnal feljelentést tesz minden olyan esetben, amikor a közterület és -vagyon rongálódik meg” – olvasható a közleményben.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában