Környezetvédelem

2024.03.20. 09:00

Faültetési akciót szerveztek Betfián

BN-összeállítás

Forrás: cjbihor.ro

Több száz önkéntes vett részt március 16-án, szombaton azon a faültetési akción, amelyet a Váradszentmártonhoz tartozó Betfián szerveztek meg. A Bihar Megyei Tanács által kezdeményezett  faültetési projekt a Bihar Megyei Prefektúra, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatósággal, az Ecolect Bihorral és a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel való együttműködésben valósult meg. A közel 500 önkéntes mintegy 15 ezer facsemetét ültetett el. „Tizenötezer tölgy-, kőris, hegyi juharfa- és bükkfacsemetét ültetünk el. Elmondhatjuk, hogy háromhektárnyi területet alakítottunk át fiatal ültetvénnyé, 6–7 éven belül mindannyian élvezhetjük az itteni erdő nyújtotta előnyöket. Ez a projekt példaértékű az intézmények közötti együttműködés és a mozgósítás szempontjából” - mondta el Teodor Suciu, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság vezetője. A résztvevők a faültetési akciót szervező intézmények, illetve a meghívott közintézmények, valamint a Celestica nemzetközi vállalat alkalmazottai voltak.

„Egy fontos, új környezetvédelmi projektet indítunk. Javasoljuk hasonló akciók szervezését minden évben, ezeket a jövőben a megye több pontján egy időben szerveznénk meg” – nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, aki hozzátette: csatlakoznak a Nagyváradi Egyetem Diákszövetsége és más civil szervezetek által lebonyolítandó hasonló projektek megvalósításához. A szombati faültetési akción részt vett Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Dumitru Țiplea prefektus, Horea Abrudan főtanfelügyelő és Cristian Buzlea, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökség (AFIR) Bihar megyei vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában