Kiállítás

2024.03.02. 11:17

Élő madarak és tavaszi hangulat a Darvas-házban

A tavaszt ünnepli a Természet hangja elnevezésű tárlat, amelyet a váradi Darvas˗La Roche-házban nyitottak meg március 1-jén, pénteken. A kiállítás különlegességei a nagy méretű kalitkában repkedő papagájok és kanárik.

A szerző felvételi

P. Nagy Noémi

A tavaszi tematikájú tárlat nem csak egy teremre korlátozódik, a szecessziós múzeum dolgozói a Darvas˗La Roche-ház minden helyiségébe és kiállítótermébe helyeztek az élő virágokat tartalmazó dekorációkból. A kiállítás fő látványosságának számító teremben a virágok, hangszerek és festmények látványát a nagy méretű kalitkában repkedő tíz kanári és 22 papagáj színesíti. 

A vizuális élményt a háttérben szóló orgonamű egészíti ki, amely a csicsergő madarak hangjára emlékeztet. A kiállítóterem falaira pedig virágkompozíciókat ábrázoló festményeket függesztettek ki, amelyek az Optim Art magángyűjtői ajánlottak fel. A festményeket és a madarakat a kiállítást követően meg lehet majd vásárolni, lefoglalni ezeket a múzeum munkatársainál lehet.
 


A pénteki tárlatmegnyitón Angela Lupşea, az Oredea Heritage igazgatója köszöntötte a nagyszámú érdeklődő közönséget. Mint elmondta, ezt az újfajta művészetet, növény- és állatvilágot ötvöző kiállításnak a koncepciója és a megvalósítása a múzeum alkalmazottainak, virágkötő művészeknek és Tudor Cristian madártenyésztőnek köszönhető. „Úgy érzem együtt sikerült egy újabb, szerintünk érdekes kiállítást létrehoznunk, amely egész márciusban látogatható” – tette hozzá. Mint elmondta a virágdekorációkat évelő növények is kiegészítik, amelyeket a váradi szabadkőműves múzeum kertjébe fognak ültetni, így jövőre ott lehet majd megcsodálni ezeket.


A tavaszi tematikájú kiállítás tehát egész márciusban látogatható. A Darvas˗La Roche-ház keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva, a belépőjegy ára felnőtteknek 15 lej, gyerekeknek, tanulóknak és egyetemistáknak 5 lej.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában