Iskola

2024.03.13. 08:31

Belga cserediákok Nagyváradon az „Across cultures” programban

Bessel Dávid (XI. D) és Páll-Zsigmond Andor (X. D)

Februárban izgalmas kulturális és oktatási esemény zajlott Nagyváradon, amikor a belga cserediákok részt vettek az “Across cultures” programban. Fogadó intézményként az Ady Endre Elméleti Líceum nyújtotta a helyszínt, ahol a diákok egy hétig tartó kulturális és oktatási programban vettek részt.
Az első napon a cserediákokat körbevezették Nagyvárad központjában, hogy megismerjék a város gazdag történelmi és kulturális örökségét. Ezután ellátogattak a Lotus bevásárlóközpontba, ahol bowlingozás közben lehetőségük nyílt az ismerkedsére, kikapcsolódásra és a közös szórakozásra. A következő két napot Aranyoson töltötték, ahol a természet szerelmesei kalandos túrákat tehettek, valamint a síelést is kipróbálhatták, gyakorolhatták. Az események során a belga és magyar diákok remekül összeforrva fedezték fel a térség szépségeit és élvezték a közös időtöltést. Az aranyosi programok fő helyszíne az Ady-líceum menedékháza volt.

A program harmadik napján a belga-magyar diákcsapat ellátogatott a Szigligeti Színházba, ahol lehetőségük nyílt megcsodálni a nagyváradi színművészet fellegvárát, és tudomást szerezni annak gazdag történelméről. Ezután a helyi Ady Endre Elméleti Líceumot is meglátogatták, ahol betekintést nyerhettek az itteni oktatási rendszerbe. Az utolsó két napot a környék kulturális és természeti látnivalóinak felfedezésére szentelték. A diákok ellátogattak a híres tordai sóbányába, majd Kolozsváron is megcsodálták a város történelmi központját.
Az utolsó napon került sor az egész hét folyamán készített projektek bemutatására, melyeket vegyes csapatokban hoztak létre a belga és nagyváradi diákok. Ebben az összefogásban kiemelt szerepet játszott két nagyváradi tanárnő, Ianc Dorotea és Stoicu-Crișan Renáta, akik segítették a program lebonyolítását és a diákok együttműködését. Az “Across cultures” program egyértelműen hozzájárult a diákok közötti kulturális megértéshez és a nemzetközi kapcsolatok erősítéséhez, miközben felejthetetlen élményekkel gazdagította a résztvevőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában