Koncert

2024.03.19. 18:23

Bach-koncert a váradi Szent Anna-templomban

Fotó: János Piroska

János Piroska

A Bach Mindenkinek Fesztiválhoz csatlakozva tartott komolyzenei koncertet szombat délután négy órától Szeghalmi Emese a nagyváradi Szent Anna-templomban. A három részből álló koncerten Bach egyes koráljait, illetve 3. partitájának részletét, a 2. számú fuvolaszonátáját, valamint a Vadász-kantáta Sheep may safely graze (Schafe können sicher weiden – szó szerinti fordításban: A juhok biztonságban legelhetnek) áriáját hallhatta a közönség. A templomi koncertet megelőzően a Szent Erzsébet Idősotthonban csendültek fel Bach művei Szeghalmi Emese előadásában, de ugyancsak a fesztivál programjába kapcsolódtak be vasárnap a rogériuszi református templomban a 11 órai istentisztelet alatti korálénekléssel. Március 24-én a fesztiválhoz csatlakozva a nagyvárad-csillagvárosi református templomban tartanak zenés istentiszteletet – derül ki a fesztivál honlapján közzétett programból. 
„A Bach Mindenkinek Fesztivál idén 10. alkalommal kerül megrendezésre 2024. március 16-ai kezdettel. A ma már országosan legnagyobb, ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence 250 településén többszáz eseménnyel és tízezres nagyságrendű várható látogatószámmal, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során” – olvasható a fesztivál honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában