Beruházás

2024.02.13. 16:41

Megvan a sávbővítési munkálat nyertese

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a Dumexim Kft. nyerte a 79-es számú országút Nagyvárad felől Nagyürögd, illetve Arad irányába, kettőről négy sávosra történő bővítésének tervezésére és kivitelezésére kiírt tenderpályázatot. A győztes cég bruttó 23,4 millió lej értékben tett árajánlatot, fellebbezni a döntés ellen február 19-ig lehet. A megvalósítási időszak kilenc hónap, melyből három hónap a tervezés és fél év a kivitelezés. Az út hossza 1,6 kilométer, és a repülőtértől (ahol egy körforgalmat alakítanak ki) egészen a Mácsapuszta (Livada de Bihor) felé vezető úttal való kereszteződésig terjed, ahol szintén létesítenek majd egy körforgalmat.

Következik nemsokára azon versenytárgyalás eredményének a közlése is, melyet a Bihar község, illetve Szatmárnémeti felé vezető 19. számú országút 3,7 kilométeres szelvényének a négy sávosra való bővítése céljából hirdettek meg. Mindkét projekt a megyei tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) együttműködésében valósult meg európai uniós pénzforrásokból, a 2021–2027 közötti Szállításügyi Program keretében. A cél a közlekedési viszonyoknak a jobbítása és a közúti balesetek számának a csökkentése. A sávbővítések kiegészítik azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyeket a megyei önkormányzat Nagyvárad agglomerációjában eszközöl, mint például a nagyürögdi, a biharszentandrási és a váradszentmártoni körgyűrűknek az építése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában