Beruházás

2024.02.26. 17:47

Megújul a váradi német iskola

Aláírták a nagyváradi „Friedrich Schiller” Német Líceum energetikai rehabilitációjának finanszírozási szerződését – tudatja közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A szerződésben egész pontosan a William Shakespeare utca 22. szám alatt lévő három ingatlanból álló épületegyüttesről van szó. Az uniós finanszírozással megvalósuló projekt értéke 15.835.398 lej, amiből a vissza nem térítendő támogatás 9.220.427 lej. A szerződést az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel írta alá a nagyváradi polgármesteri hivatal.

A munkálatok során megtörténik a homlokzatok, a tető és az alagsor hőtechnikai rehabilitációja, a nyílászárók cseréje, továbbá az energiahatékonyság és az intelligens energiagazdálkodás növelése érdekében korszerűsítik a hő- és elektromos hálózatot, illetve berendezéseket. Mivel az oktatási intézmény felújítása során az energiahatékonyságra helyezik a hangsúlyt, ezért a munkálatok során olyan építőanyagokat és műszaki megoldásokat alkalmaznak, amelyek növelik az épületek energiahatékonyságát – hangsúlyozzák a közleményben. A polgármesteri hivatal tájékoztatója emlékeztet arra, hogy folyamatban van a német iskola Kaszárnya (Cazărmii) tér 7. szám alatti épületének a felújítása is, melyet az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében kívánnak megvalósítani. A beruházásra kiírt tenderre már beérkeztek a pályázatok, most ezek műszaki szempontból történő elbírálása zajlik. A közleményben hangsúlyozzák azt is, hogy hamarosan szintén a PNRR finanszírozásával minden nagyváradi oktatási intézményt összesen 75 millió lej értékben informatikai eszközökkel, bútorokkal és a laboratóriumokban használatos felszerelésekkel látnak el. Ennek a projektnek az esetében a polgármesteri hivatal megkezdte a közbeszerzési eljárás előkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában