Best of Várad

2024.02.29. 15:56

Hétköznapi hősöket keresnek

Ciucur Losonczi Antonius

Bestofvarad.ro elnevezéssel új projektet indított az RMDSZ Bihar megyei szervezete Nagyváradra, illetve a környékére vonatkozóan – jelentette be csütörtök délután a Fekete Sas-palotabeli székházban tartott sajtótájékoztatóján Szabó József, az RMDSZ városi elnöke. „Díjazni szeretnénk azokat a hétköznapi hősöket, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, tudásukkal segítik a helyi közösséget, egy szebb, élhetőbb, otthonosabb hellyé varázsolva Nagyváradot. A Best of  Várad a megyei RMDSZ kezdeményezésére és szervezésében valósul meg hagyományteremtő szándékkal, a sikeres sepsiszentgyörgyi Best of Sepsi mintájára. Határozott célunk díjazni azokat a személyeket, akik a tudásukkal gyarapítják a helyi közösséget, kedvességükkel nap mint nap megkönnyítik, megszépítik az ott élő emberek életét, otthonvárossá formálva Nagyváradot, mert mindenkire szükség van ahhoz, hogy valódi közösségként éljünk, békességben egymás mellett” – közölte.

A jelöléseket március 24-ig lehet beküldeni, szavazatokat március 25. és április 7. közt várnak, a díjátadó ünnepségre pedig várhatóan április 19-én kerül sor. Összesen tizenkét kategóriát határoztak meg: vendéglátás; azok, akik széppé tesznek minket; akik működőképessé teszik a dolgainkat; egészségügy; művészek; oktatók; sportolók és edzők; egyházi világi elöljárók; a közbiztonságért dolgozók; önkéntesek; újságírók; vegyes kategória.

„Így szeretnénk kifejezni a tiszteletünket azok iránt, akik szívvel-lélekkel teszik a dolgukat” – fogalmazott Szabó József, hozzátéve: bárki jelölhet bárkit bármelyik kategóriában, akár önmagát is, de kategóriánként csak egy személyre lehet majd szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában