Művészet

2024.02.14. 12:51

Fiatal képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás

Feltörekvő tehetségek alkotásaiból nyílt kiállítás Vizuális közhely címmel kedden délután a várban működő Reperaj Galériában. Szervezők: a Romániai Képzőművészek Egyesületének (UAPR) nagyváradi fiókszervezete és az Art Flora Egyesület.

Ciucur Losonczi Antonius

A vernisszázson az érdeklődőket Vioara Bara, az UAPR nagyváradi elnöke köszöntötte. Nyitóbeszédet mondott dr. Aurel Chiriac egyetemi oktató, művészettörténész, aki kiemelte: egyedi esélyt jelent a kiállítóknak, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhatnak egy csoportos tárlat keretében, népes közönség előtt. Egyesek közülük még az iskola padjait koptatják, mások pedig egyetemi hallgatók, de közös jellemvonásuk, hogy rendelkeznek talentumokkal. Bár egyelőre még csak keresik a saját útjukat, a különböző technikákkal készült munkáik mégis gondolatébresztőek, vélekedett a Körösvidéki Múzeum volt igazgatója.

A kurátor Florina Silvia Iepure volt, kiállítottak: Kéry Alexandra, Bianca Ioana Băcioiu, Ana Miruna Costruț, Estela Maria Duma, Florina Silvia Iepure, Filip Dacian Iova, Flaviu Casian Iova, Răzvan Andrei Olariu, Elizabeta Gabriela Pater, Natalia Maria Silaghi, Cara Toderici, Anna Isabelle Turkalj és Alexia Maria Vereș.

Kéry Alexandra a Nagyváradi Művészeti Líceumban végezte középiskolás tanulmányait, jelenleg a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem hallgatója. Összesen tizenhat, köztük tizenöt digitális printtel van jelen a tárlaton, pontosabban két sorozattal. A Road (Út) alkotásai olyan képek alapján lettek összeállítva, melyeket utazás közben készített. Tavaly ugyanis egy Erasmus-program keretében eljutott Velencébe, s miközben a vakációban jött haza, pillanatfelvételeket készített úgymond „kis apróságokról”, melyek az embereknek talán fel sem tűnnek. A Decay (Összeomlás) sorozat központi témája pedig a rozsda, mert amikor sétált az itáliai városban, rengeteg rozsdás tárgyat látott. Ezeken kívül egy másik projekt keretében készült festménye is látható még a tárlaton, nyilatkozta portálunknak Kéry Alexandra. Az időszakos tárlat márciusig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában