Korszerűsítés

2024.02.26. 14:28

Felújítják az Olteniei utca egy szakaszát

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A napokban csak a tömegközlekedési járművek közlekedhetnek Nagyváradon az Olteniei utcának a Bunyitay-ligethez (Brătianu park) közeli részén, mert útkarbantartási munkálatokat végeznek ott, írja a Bihoreanul. A Bunyitay-ligetnek abban a végében a park és a vasúti sínek között emeltek egy félkész épületet, amelyet tavaly lebontottak és parkolóhelyeket alakítottak ki ott. 

Hogy a parkolóhelyek és a vasúti sínek között haladó Olteniei utca azon a szakaszon ne omoljon be, betonfallal erősítették meg, most pedig magának a lejtőnek a rendezése zajlik: geocellával erősítették meg a talajt, melynek felszínét füvesítik, majd miután ezzel a munkával végeznek, leaszfaltozzák az Olteniei utcának azt a részét. Minden ottani munkálatot három hét alatt befejeznek, nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Sebastian Marchiş, a városháza műszaki igazgatója. A területrendezési munkálatokat a Trebor Drum Construct cég végzi egy 2,8 millió lej értékű városrendezési szerződés keretében, mely magába foglalta a közel száz férőhelyes parkoló kialakítását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában