Újítás

2024.01.22. 15:29

Új honlapja lesz a váradi önkormányzatnak

Forrás: Képernyőfotó/oradea.ro

Elavult a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal honlapja (www.oradea.ro), ezért hamarosan újat fognak indítani. Az Ebihoreanul azt írja, hogy az utóbbi időben hibaüzenetekkel, vírusriasztásokkal lehet találkozni a honlapon, ráadásul dokumentumokat sem lehet megtalálni rajta. Például akik a főépítészi hivatal által kiadott tervezési tanúsítványokról vagy építési engedélyekről szeretnének információt keresni, azokat a vírusirtó szoftverek megakadályozzák a keresésben, és gyakran jelenik meg a képernyőn a „Gyanús oldal, blokkolva az ön védelme érdekében”, „A kapcsolat ehhez a weboldalhoz nem biztonságos” üzenet. Jelenleg a honlapon az adók online befizetésére szolgáló részek működnek a legjobban, de ezek valójában nem az önkormányzat által kezelt oldalakra vezetnek.

Az önkormányzatnál tisztában vannak a dolgokkal, annál is inkább, mert a honlapot több mint 15 évvel ezelőtt, Ilie Bolojan első polgármesteri mandátuma idején készítették, mely azóta teljesen elavult. „A honlap számítástechnikailag elavult. Sok évvel ezelőtt egy nagybányai cég hozta létre, amely később felmondta a szerződést és megszüntette a támogatási szolgáltatásokat. A honlapot három éve a városháza informatikai munkatársai tartják karban” – mondta Călin Corpaș, Florin Birta polgármester tanácsadója. Elmondása szerint a nagyváradi önkormányzat tavaly mintegy 190 ezer lejért rendelt új, modernebb dizájnnal rendelkező honlapot a Liftup Solutions cégtől. „Az új honlap még ebben a hónapban elindul. Jelenleg az utolsó teszteket végezzük” – fogalmazott Corpaș. Az oldal többek között átveszi a régi portál által kínált összes információt és szolgáltatást, linkeket tartalmaz majd az önkormányzatnak alárendelt összes vállalathoz, például a Hőszolgáltatóhoz és a Nagyváradi Vízművekhez, és egy sokkal hatékonyabb keresőmotor segítségével fog működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában