Ajánló

2024.01.10. 17:56

Kulturális hétvége Nagyvárad-Velencén

A Magyar Kultúra Hete – mely 2024. január 12–22. között kerül megszervezésre – programsorozatán belül Nagyvárad-Velencén, a felújított művelődési házban, a román–magyar kulturális központban (Kolozsvári út 85. szám) a következő kulturális rendezvények lesznek terítéken.

Január 12., péntek 18 óra – sajtódíjak átadása. A nyilvános rendezvényen köszöntik 80. születésnapja alkalmából Dérer Ferenc újságírót, többek között a Bihari Napló és a Biharország havilap korábbi munkatársát, szerkesztőjét, a Bihari Naplók című riportkötet szerzőjét.

Január 13., szombat 18 óra – Anne Frank: Történetek a hátsó traktusból. Edelényi Vivien, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművészének előadása. Az Edelényi Vivien főszereplésével látható előadás hőse Anne, a nácik által megszállt Hollandiában élő zsidó származású lány, aki tizenharmadik születésnapjára egy naplót kapott ajándékba. Naplójában egy képzeletbeli barátnőjének címezte bejegyzéseit, akit Kittynek nevezett el. Anne folyamatosan írta bejegyzéseit a családjáról, érzéseiről, a titkos „Hátsó traktus” mindennapi életéről.

Január 14., vasárnap 18 óra – Nótaest – Tordai Zoltán prímás és zenekara. A szervezők, a nagyvárad-velencei RMDSZ, a Varadinum Alapítvány, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, a Nagyváradi Zsidó Hitközség szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában