Felhívás

2024.01.03. 18:08

Ingyenes tanfolyamon szerezhetnek a digitális világgal kapcsolatos ismereteket a nyugdíjasok

Szücs-Pap Enikő

Újabb, a digitális kompetenciák fejlesztését célzó ingyenes tanfolyamot indít az Ér Hangja Egyesület Székelyhídon a közösség nyugdíjas tagjai számára. A Click it until you make it! (Kattints, amíg megcsinálod) elnevezésű pályázat az egyesület közös projektje a békéscsabai Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolával, így a programba magyarországi nyugdíjasok is bekapcsolódnak majd. A felnőttoktatás és az élethosszig tartó tanulás (lifelong learning) jelentőségét szem előtt tartva a négyhónapos képzésen olyan 55 év fölötti nyugdíjasok vesznek majd részt, akiknek fontos olyan új ismereteket megszerzése, amelyek segítenek nekik megbirkózni a rohamosan fejlődő digitális technológiák kihívásaival. Az Erasmus+ program támogatásával megvalósuló projekt során a két szervezet munkatársai húsz interaktív, a digitális kompetenciák fejlesztését szolgáló információkat és útmutatásokat tartalmazó oktatóvideót készítenek. Ez a digitális tartalom felhasználóbarát és könnyen érthető lesz, lehetővé teszi a nyugdíjasok számára, hogy fejlesszék alapvető digitális készségeiket. Fontos szempont, hogy hasznos és használható tudásra tegyenek szert a számítógép, okostelefon és az internet, elektronikus levelezés, valamint a gyors kommunikációs módszerek (Facebook, WhatsApp, Messenger stb.) használatának gyakorlati módszereivel kapcsolatban.

A projekt több szempontból is fontos és hiánypótló kezdeményezés vidékünkön. Egyrészt esélyt biztosít a tanulásra egy olyan kiszolgáltatott csoport számára, amely máskülönben kirekesztődne ezekből a lehetőségekből. Másrészt segíti az időseket abban, hogy hatékonyan használják a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket életminőségük javítása érdekében, illetve a fizikai korlátok vagy egyéb kihívások ellenére is aktívak maradjanak, és részt vegyenek a társadalom életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában