Tragédia

2024.01.24. 15:00

Elhunyt a kisfiú, aki egy félrenyelt almadarab miatt került kórházba

Elhunyt a kórházban az a másfél éves gyermek, aki január 18-án, csütörtökön félrenyelt egy almadarabkát tízórai közben az egyik váradi gyermekfelügyeletet ellátó magánintézményben.

ERDON-összeállítás

Mint ahogy azt már korábban megírtuk, a gyermeket súlyos állapotban vitték kórházba múlt csütörtökön az Europa negyedben működő magánintézményből. A helyszínre kiérkező rohammentősök újraélesztették a másfél éves kisfiút, majd a megyei kórház Coposu utcai épületébe szállították. A légutakat elzáró gyümölcsdarabot műtét útján távolították el, de a gyermek állapota továbbra is kritikus maradt, és január 23-án 16 óra előtt elhunyt. Az orvosok próbálták újraéleszteni, de ezúttal nem jártak sikerrel. Az információt a megyei kórház képviselői is megerősítették a Bihoreanulnak. „Sajnos a páciens 16 óra előtt elhunyt. Az újraélesztést megkezdtük, de már nem tudtuk megmenteni az életét” – nyilatkozta dr. Florina Berte, az intenzív osztály egyik orvosa.
Egyébként a magánintézmény nem tartozik a Bihar Megyei Tanfelügyelőség iskolahálózatába, ezt Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő is megerősítette: „Ez egy magánintézmény, nincs bejegyezve a megyei iskolahálózatba. A működtető valószínűleg egy cég vagy egyesület. Minden tanév elején közzétesszük honlapunkon azoknak az állami és magán tanintézményeknek a listáját, amelyek akkreditáltak vagy engedélyezettek. A szülők megnézhetik ezt a listát, mielőtt gyermekeiket iskolába vagy óvodába íratnák”. Az ügyben a rendőrség hivatalból indított eljárást, eredetileg gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt, ezt a besorolást a kisfiú halála miatt valószínűleg megváltoztatják gondatlanságból elkövetett emberölésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában